Foto: Archieffoto Prinsenstraat.

Ondernemend Dalfsen voelt zich niet gehoord bij plan voor klimaatwinkelstraat

DALFSEN – Ondernemend Dalfsen maakt zich grote zorgen over de bereikbaarheid van en de parkeergelegenheid in het Dalfser winkelcentrum. De ondernemers vinden dat het plan dat de gemeente Dalfsen maakt voor een autovrije klimaatwinkelstraat Prinsenstraat en Kerkplein onvoldoende rekening houdt met de belangen van winkeliers.

Ze benadrukken dat Dalfsen geen winkelstad is waarbij consumenten honderden meters gaan lopen om te winkelen. ‘Dalfsen is een boodschappendorp en goede bereikbaarheid en parkeergelegenheid in de nabijheid van winkels is hierbij cruciaal voor een bruisend centrum’, zo staat in de brief van Ondernemend Dalfsen aan de gemeenteraad van Dalfsen.

Inspraak beperkt

Eind april 2022 heeft de gemeenteraad besloten dat er voldoende parkeerplaatsen en laad- en losplekken dichtbij de winkels moeten blijven, zowel tijdens als na uitvoering van de werkzaamheden voor de klimaatwinkelstraat. Volgens de ondernemers is dit onvoldoende verwerkt in de twee plannen die de gemeente in januari van dit jaar presenteerde. ‘Er is sprake van twee vergelijkbare varianten en daarmee is de inspraak beperkt’,  aldus Ondernemend Dalfsen.

Parkeerplaatsen verdwijnen

De winkeliers constateren dat er veertig parkeerplaatsen verdwijnen en dat er ook nog geen plan is om op het zogenaamde Fokkensterrein extra parkeerplaatsen aan te leggen. Verder wijzen ze er op dat parkeerplaatsen op het Burgemeester Van Bruggenplein zijn verdwenen bij de bouw van het Waterfront. Ook zijn er nog geen conclusies getrokken uit de resultaten van het parkeer- en verkeeronderzoek dat de gemeente onlangs heeft uitgevoerd.

Teleurstellend

Ondernemend Dalfsen wil in gesprek blijven met de gemeente Dalfsen maar krijgt de indruk niet gehoord te worden en dat wordt als zeer teleurstellend ervaren.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency