Foto: Vlaggen op kruispunt Driessen in Dalfsen. Foto: Marcel van Saltbommel.

Omgekeerde vlaggen blijven waar mogelijk hangen

DALFSEN - Burgemeester Erica van Lente heeft vrijdagmorgen met vertegenwoordigers van de agrarische sector afspraken gemaakt over de ‘omgekeerde’ vlaggenactie. De vlaggen kunnen, op plekken waar de verkeersveiligheid niet in het gedrang komt, voorlopig blijven hangen.

Gemeentelijk wegbeheerders en de actievoerders gaan gezamenlijk bekijken waar de vlaggen verwijderd moeten worden. Met het vlaggenprotest wil de agrarische sector de hoge nood en de onvrede met het overheidsbeleid duidelijk maken. De gemeente Dalfsen geeft nu toch ruimte voor het uiten van deze mening maar had graag vantevoren afspraken willen maken.

Sociale media

Woensdag maakte de gemeente nog bekend dat vlaggen en spandoeken, die dinsdagavond aan gemeentelijke eigendommen waren bevestigd, moesten worden verwijderd. De vele reacties op sociale media vanuit de bevolking van voor- maar vooral tegenstanders leidden ertoe dat de gemeente van mening veranderde. De betrokken actievoerders hebben aangegeven dat, wanneer de actie geheel ten einde is, de vlaggen uiteraard door hen worden weggehaald.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency