Nog geen subsidiebesluit over Natuurboerderij BalkInn

DALFSEN - De gemeente Dalfsen heeft nog geen besluit genomen over de subsidieaanvraag van Natuurboerderij BalkInn. Het project staat wel op de gemeentelijke lijst van maatschappelijke initiatieven maar de gemeente onderzoekt nog of een financiƫle bijdrage mogelijk is. Voor het einde van het jaar volgt meer informatie over het vervolg.

Dit antwoord gaf wethouder Jan Uitslag maandagavond op vragen van Rietje Lassche (ChristenUnie). Zij informeerde naar de stand van zaken van de subsidieaanvraag van BalkInn, waarbij ze aangaf dat haar fractie eerder de indruk van de wethouder had gekregen dat er een positief  besluit was te verwachten. Ook verwees ze naar het voorbeeld van De Lindenhoeve in Dalfsen.

Draagvlak

Volgens wethouder Jan Uitslag is er bij BalkInn sprake van een mooi lokaal initiatief met een breed draagvlak in Nieuwleusen. ‘We hebben als gemeente niet voor niets een actieve rol gepakt bij de ruimtelijke ordening en ik durf te stellen dat dankzij die rol het project staat waar het nu staat’, aldus Uitslag. Vervolgens gaf hij aan dat wordt onderzocht op basis van welke (uitzonderings)regeling een financiële bijdrage kan worden verstrekt aan BalkInn. Daarbij neemt de gemeente genoemde voorbeelden mee in de afweging. Ook is de gemeente afhankelijk van de juridische (on)mogelijkheden en wil het precedentwerking voorkomen.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency