Foto: de Nieuwjaarsduik in Nieuwleusen. Foto: Marcel van Saltbommel.

Nieuwjaarsduiken gemeente Dalfsen trekken steeds meer deelnemers

DALFSEN - De Nieuwjaarsduik in de vijver aan het Vechtland in Nieuwleusen werd georganiseerd door de initiatiefnemers van project Medgidia, Dick en Gerrie van Lenthe.

Er doken 40 deelnemers in het koude water en samen brachten zij ruim 3.000 euro bij elkaar voor kansarme gezinnen in Medgidia (Roemenië). Met het bedrag bieden twaalf jongeren uit Nieuwleusen de kinderen een VakantieBijbelWeek aan van 12 t/m 23 juli.

'ALS Dalfsen duikt'
In Dalfsen organiseerde ALS Team Dalfsen ‘ALS Dalfsen duikt’, om geld op te halen voor de strijd tegen de dodelijke spierziekte. Voor de vijfde keer sprongen een kleine 100 deelnemers bij het strandje  van de Bellingeweer in de Vecht. Team Dalfsen haalde alvast 7.047,10 euro op voor hun Tour du ALS, de beklimming van de Mont Ventoux op woensdag 29 mei.

Nieuwjaarsduik Lemelerveld
De vrienden van carnavalsvereniging De Sprokkelaars haalden 2.157 euro op met het organiseren van de Nieuwjaarsduik in Lemelerveld. Het bedrag ging naar lokale contactclown Puk - die zelf ook een duik nam - en met het bedrag een ‘NieuwjaarsFeessie’ organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking op donderdag 10 januari. De zesde editie van de duik bracht 65 sportievelingen op de been.

 

 

 

 

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency