Foto: het nieuwe uniform van brandweermedewerkers.

Nieuwe uniformen voor Brandweer IJsselland

DALFSEN - REGIO - De brandweermedewerkers in IJsselland hebben sinds kort een nieuw operationeel uniform. Deze nieuwe, herkenbare blauw met rode kleding is landelijk ontwikkeld.

In tegenstelling tot de oude kazernekleding, mag het nieuwe uniform ook gebruikt worden voor een aantal laag-risicotaken zoals dienstverlening, liftopsluitingen of reanimaties.

Landelijk uniform

Het nieuwe uniform is landelijk, onder andere met brandweercollega’s, ontwikkeld met het oog op draagcomfort, pasvorm en uitstraling. “De eerste reacties van de collega’s zijn heel positief. Het uniform heeft een hele goede pasvorm, zeker in vergelijk met de oude kleding en het heeft een moderne uitstraling. Ook de mogelijkheid om er laag risico taken mee uit te voeren wordt als een voordeel gezien”, zegt projectleider Sander Brons. Het operationeel uniform vervangt de oude kazernekleding. Alle oude kleding gaat naar Defensie. Daar wordt gekeken of het nog een tweede leven kan krijgen of gerecycled wordt.

Eén beeld, één brandweer

Meerdere veiligheidsregio’s gingen regio IJsselland al voor. Gezien de omvang van de totale landelijke levering van alle kleding, vindt de uitlevering aan de veiligheidsregio’s gefaseerd plaats. De afgelopen jaren is er steeds meer eenheid gekomen in de huisstijl van de brandweerkleding. Zo is de brandweer in één oogopslag herkenbaar voor burgers en collega-hulpverleners. De landelijke huisstijl voor de uitrukkleding bestaat uit verschillende onderdelen, zoals het bluspak en het operationeel uniform.

Foto onder: het oude en het nieuwe uniform van Brandweer IJsselland.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency