Foto: Foto's Marcel van Saltbommel

Kinderen leren veilig omgaan met zwaar landbouwverkeer

NIEUWLEUSEN – Leerlingen van basisscholen De Tweemaster, Het Kompas en De Meele waren donderdagochtend in groepjes bij het lesprogramma van zware landbouwvoertuigen op de openbare weg.

Loonbedrijf Huzen was aanwezig met een maishakselaar, tractoren met aanhangers en landbouwmachines. Leerlingen van de groepen 7 en 8 hadden al theoriemateriaal mee naar huis gekregen. Voorafgaande aan het praktijkgedeelte werden ze nog een keer  theoretisch bijgeschoold.

Zichtbaar blijven

Samen met een docent gaven leerlingen van Landstede (opleiding groen en dier) uitleg over wat je als weggebruiker kunt doen om zichtbaar te blijven voor de chauffeur van zo’n groot landbouwvoertuig.

De leerlingen van Landstede hadden deze opdracht van school gekregen om punten te behalen voor hun opleiding. Volgend jaar is de caravaan op de parkeerplaats bij USV aanwezig voor de andere scholen in Nieuwleusen.

Ook in de andere kernen binnen de gemeente Dalfsen worden dergelijke dagen georganiseerd met medewerking van lokale loonbedrijven zoals Pekkeriet, Lindeboom en Roelofs.

Klik op het pijltje > voor meer foto's. 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency