Foto: Marcel van Saltbommel.

Nieuw clubhuis SV Nieuwleusen en d'Ommerdieck ‘kroon op het sportpark’

NIEUWLEUSEN - “We zijn er enorm trots op. Het is ongelooflijk wat je kunt maken met alleen maar vrijwilligers,” zegt Erwin van Leussen, voorzitter van voetbalvereniging SV Nieuwleusen, woensdagavond tijdens de opening van het nieuwe clubhuis.

“We hebben uitgerekend dan er zo’n 12,5 duizend uren van vrijwilligers in zitten. Met z’n allen hebben we een fantastische kroon op het sportpark gezet.”

Officiële opening

Uit vele straten in Nieuwleusen kwamen dorpsgenoten woensdagavond aanfietsen: allemaal op weg naar de opening van het nieuwe clubhuis van voetbalvereniging SV Nieuwleusen en korfbalvereniging d’Ommerdieck. Wethouder en loco-burgemeester Jan Uitslag van de gemeente Dalfsen kreeg een grote schaar aangereikt waarmee hij twee linten in de clubkleuren – oranje en blauw – doorknipte. Daarna konden alle genodigden het clubhuis bewonderen. Uitslag liet zich een keer het woord ‘kantine’ ontvallen, maar werd daarin wel gauw verbeterd door Van Leussen, die zei dat het toch echt een ‘clubgebouw’ was en geen kantine. De bezoekers waren vol lof over de prachtige accommodatie waarover de beide verenigingen kunnen beschikken.

Zelfwerkzaamheid

De plannen dateren al van na de herindeling van het Middengebied en het maken van de kulturhusplannen, memoreerde Van Leussen. Toen is er een mooie samenwerking ontstaan tussen SV Nieuwleusen en d’Ommerdiek. Met veel creativiteit en zelfwerkzaamheid staat het clubhuis er nu, een gebouw van een half miljoen euro. De financiële werkgroep moet de balans nog opmaken hoe het er qua financiën voorstaat. In ieder geval wordt er in het najaar nog een Bert de Roo-veiling gehouden voor de onkosten.
 

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

d'Ommerdieck

Loes van de Wetering, secretaris van de 41-jarige korfbalvereniging, memoreert hoe haar club in 1978 met niks begon. Na vele omzwervingen door Nieuwleusen hebben ze nu een prachtige plek, wat heel bijzonder is voor zo’n kleine vereniging. Dat beaamt ook Joop van Essen, voorzitter van District Oost van het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond, d’Ommerdieck is een kleine, maar actieve vereniging, ze zijn er altijd bij als de bond wat organiseert.

Feestprogramma

Tot en met zaterdag wordt er feest gevierd op sportpark Het Klaverblad. Vrijdag vanaf 15.00 uur is er een FIFA 19-toernooi voor duo's op de Playstation 4 in het clubhuis voor de jongere jeugd. Vrijdagavond is er een grote feestavond voor seniorenleden, vrijwilligers, sponsors, supporters en partners, met muziek van de DJ's René en Dion en de feestband Plork & de Aannemers.

Zaterdag 31 augustus is de jaarlijkse Open Dag. Bezoekers kunnen onder meer een kijkje nemen in het nieuwe clubhuis. Tussen 10.00 en 14.30 zijn er doorlopend rondleidingen.

Om 11.00 uur begint ook de ‘training’ van Jong Oranje. Wanneer kinderen uit de groepen 1, 2 en 3 van de basisscholen zich op de open dag  vóór 11.00 uur aanmelden voor Jong Oranje, krijgen ze een mooie oranje bal en een echt S.V. Nieuwleusen voetbalshirt. De ‘trainingen’ van Jong Oranje zijn elke zaterdagmorgen van 11.00 tot 12.00 uur. Deelname is gratis en geheel vrijblijvend. Kinderen uit de groepen 1, 2 en 3 van de basisscholen die op de open dag meedoen, krijgen een mooie oranje bal en een echt S.V. Nieuwleusen-voetbalshirt.

Aansluitend is er van 11.45 tot 12.30 uur voor de jongste jeugd een optreden van Bob en Bella, met volop zang en plezier. Om 14.30 uur vindt de bekerwedstrijd plaats tussen S.V. Nieuwleusen 1 en Wilsum 1. Na de wedstrijd wordt de barbecue aangestoken en zorgt het dj-team R&D voor gezellige muziek. Vanaf 17.15 worden de jubilarissen gehuldigd en een vrijwilligersgroep in het zonnetje gezet. Vanaf 18.30 uur staat er een optreden van de zanger Orlando gepland. De in Suriname geboren zanger zingt vooral Nederlandstalige nummers.

 

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency