Nederlaag voor Dalfser handbaldames

DALFSEN - De Dalfser handbalsters verloren met 26-30 (ruststand 13-16) van het Zuid-Hollandse Quintus. Alleen in de eerste 10 minuten streed het team van coach Monique Tijsterman mee in een redelijk gevulde Trefkoele+. Daarna trok Quintus het initiatief definitief naar zich toe.

Eerst voorsprong
De wedstrijd begon in een hoog tempo, waarin Dalfsen in de tiende minuut op een voorsprong kwam van 4-3. Daarna trok de ploeg uit Kwintsheul de wedstrijd naar zich toe en stond die controle niet meer af. Keer op keer was de fysiek sterke Quintus verdediging te machtig voor de Dalfser aanval. Grote uitzondering hierop was Nele Antonissen, die deze wedstrijd maar liefst 12 maal scoorde. In de 21e minuut lukte het Dalfsen nog bij te blijven tot 10-10, maar vanaf dat moment stond er steeds een achterstand op het scorebord. Bij rust was de achterstand reeds 3 doelpunten.

Tweede helft
Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen werd in de tweede helft pijnlijk duidelijker. Weliswaar kwam Dalfsen tot op 1 doelpunt achtstand, maar het initiatief kwam vanaf de 40e minuut in handen van de tegenstander. De marge werd geleidelijk groter en met nog 10 minuten te spelen keek Dalfsen aan tegen een onoverbrugbare achterstand van 22-26. De eindstand van 26-30 moet daarom betiteld worden als een terechte nederlaag.

Vijfde plaats ranglijst
MJ/Dalfsen neemt na 12 competitieronden met 12 punten de vijfde plaats in op de ranglijst en zal alle zeilen nog bij moeten zetten om de kampioenspoule te bereiken. Immers, de eerste zes teams gaan strijden om de landstitel. Veel zal hierbij afhangen van het resultaat dat MJ/Dalfsen volgende week in eigen hal weet te behalen. Om 19.00 uur spelen de handbaldames dan tegen het Limburgse V&L dat één plaats hoger op de ranglijst staat.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.