Foto: gemeente Dalfsen/Marcel van Saltbommel.

Myla Groenendijk beëdigd als eerste kinderburgemeester van Dalfsen

DALFSEN - Myla Groenendijk (9) uit Lemelerveld is maandagavond beëdigd als de eerste kinderburgemeester van de gemeente Dalfsen. Dat deed burgemeester Erica van Lente in de raadzaal, voorafgaand aan de (digitale) commissievergadering van de raad.

Myla vervult deze speciale functie tot het einde van dit schooljaar. 
In 2019 werd een motie ingediend om een kinderburgemeester aan te stellen en alle fracties stemden daar destijds mee in. De raad vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen meedoen, ook kinderen. Vanwege corona duurde de selectie even wat langer, maar juist in deze lastige tijd vind men het wel belangrijk dat kinderen worden gehoord. Begin januari waren er vier aanmeldingen en met alle vier kandidaten zijn mooie gesprekken gevoerd, aldus de burgemeester en de jury was onder de indruk van de ideeën van de kinderen. Myla sprak zich uit voor vrolijkheid en tegen eenzaamheid.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Ambtsketen

Myla beloofde zich de komende tijd in te zetten voor een nog mooiere gemeente Dalfsen. De moeder van Myla deed haar de ambtsketen om, gemaakt door Dalfsenaar Aletta Wittenberg van Aletta’s Creatieve Hof. Myla bedankte de mensen die haar hebben gekozen. Ze kreeg felicitaties, bloemen en een cadeautje van de gemeenteraad en griffie.
De kersverse kinderburgemeester zit op basisschool De Sprankel in Lemelerveld. Myla deelt ideeën en wensen met de burgemeester en voert ook acties uit om deze te realiseren. Andere kinderen kunnen bij de kinderburgemeester terecht met vragen of ideeën. Verder gaat de kinderburgemeester met burgemeester Van Lente naar activiteiten. Al is dat wel wat lastig in tijden van corona.

 

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency