Mirco ten Kate van ArcaboMX-team breekt sleutelbeen

NIEUWLEUSEN - Als leider in het Open Nederlands Kampioenschap deed Mirco ten Kate vrijdag in Lichtenvoorde op de Zwarte Cross mee aan de laatste wedstrijd voor de zomerstop.

In 2014 had hij al eens de Calimero klasse gewonnen en dat wilde Mirco dit weekend nogmaals doen. Tijdens de tijdtraining zette hij de snelste tijd neer en mocht hij als eerste een startplek uitzoeken.

Koppositie

Op de eerste tafel pakte Mirco gelijk de koppositie. Hij had de snelheid er goed in en vergrote, ronde na ronde, de afstand met de rest van het veld. Helaas ging hij in de een na laatste ronde er met een highsider af. De motor kon hij nog oppakken maar na de volgende sprong voelde Mirco al dat het verkeerd was.

Pijn

Met veel pijn heeft hij de motor aan de kant gezet. Na onderzoek in het ziekenhuis volgde de bevestiging wat hij al vermoedde: sleutelbeen gebroken. Mirco is van plan snel en goed te herstellen om in september weer fit aan de start te staan voor het laatste deel van de competitie. Mirco volgen kan via Facebook: Mirco ten Kate#101.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency