Foto: Het publiek luistert aandachtig naar Max Timmerman. Foto Paul Scholten.

Max Timmerman opent vijfde kunstexpositie in Trefkoele+

DALFSEN – Kunstenaar Max Timmerman opende zaterdag, onder grote belangstelling, de vijfde kunstexpositie in Trefkoele+.

In zijn openingslezing ging Max Timmerman uitvoerig in op Wat is Kunst en een kunstwerk?  Een schilderij, tekening, beeld, foto, mixed media en andere dergelijke uitingen. Daarbij gaf hij over het begrip kunst een paar definities zoals: Kunst is “de aller-individueelste expressie van de aller-individueelste emotie’ of:  “Kunstuiting is het vermogen om nieuwe dingen te creëren”. 

Elze Klute maakte speciaal voor deze tentoonstelling prachtige video portretten van iedere exposant. Deze video was ook tijdens de opening te zien. Tot slot concludeerde Max Timmerman dat iedereen die met kunst en kunstbeoefening bezig is begrijpt hoe belangrijk  Kunst en Kunstmaken is. ‘Kunst voedt de geest en de ziel. En maakt ons allemaal rijker’, aldus Timmerman.

Bij deze tentoonstelling is een flyer beschikbaar met alle informatie over de exposanten. De expositie is mogelijk gemaakt door de Kunstgroep Trefkoele+ en is te bezichtigen t/m 25 april.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency