Foto: Kunstwerk Carel Loman

Julia Schepers en Carel Loman exposeren in gemeentehuis Dalfsen

DALFSEN - Van vrijdag 19 januari tot woensdag 28 februari 2024 exposeren Julia Schepers en Carel Loman in de foyer van het gemeentehuis in Dalfsen. De tekeningen en schilderijen zijn te bekijken tijdens openingstijden van het gemeentehuis.

Getekende portretten door Julia Schepers

Julia Schepers is 12 jaar oud en tekent portretten met grafietpotloden en houtskool. Julia komt uit Dalfsen en zit in de eerste klas van het VWO op het Agnieten College. Naast school tekent en voetbalt ze graag. Dit heeft ze kunnen combineren door een aantal portretten van voetballers te maken. Onder andere die portretten zijn tijdens de expositie in het gemeentehuis te bekijken. Julia tekent al bijna haar hele leven. De laatste jaren zijn haar portretten steeds realistischer geworden. Ze tekent graag portretten van mensen die haar aanspreken en inspireren. Haar werk is ook te bekijken via haar Instagram: juliaschprs.

Schilderijen van Carel Loman

Carel Loman heeft een eigen atelier aan de Van Lentestraat in Dalfsen en exposeerde al vaker tijdens Kunst om Dalfsen en op veel andere locaties. In het gemeentehuis exposeert de kunstenaar met een kleine selectie van zijn schilderijen die hij de afgelopen 20 jaar maakte. Zijn werk is gevarieerd in thema’s en sferen, van figuratief tot bijna abstract geschilderd met olieverf op doek. In zijn schilderijen geeft Carel Loman de dingen uit onze leef- en gedachtewereld zo weer, dat er een ‘eigen’ positieve wereld ontstaat.

Carel studeerde af aan drie kunstacademies in verschillende disciplines: Grafische Vormgeving aan de Academie voor Kunst en Industrie te Enschede, Tekenen/Schilderen/Handvaardigheid en Kunstgeschiedenis aan de Academie Minerva in Groningen en Ruimtelijke Vormgeving aan de Rietveldacademie in Amsterdam.

Het werk van Carel Loman is ook te bekijken in zijn atelier ‘Lommerloo’ aan de Van Lentestraat 70 in Dalfsen.

 

Hieronder twee tekeningen van Julia Schepers.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency