Leerlingen De Spiegel planten nieuwe bomen in Van Lentestraat

DALFSEN - Leerlingen van de christelijke basisschool De Spiegel hebben woensdagochtend samen met wethouder Ruud van Leeuwen 33 nieuwe bomen geplant in de Van Lentestraat. Dat gebeurde op de Nationale Boomfeestdag.

Eerst gaf Van Leeuwen de kinderen uit de groepen 6A en 6B uitleg over het belang van bomen “Ze zijn belangrijk voor een gezond klimaat, dragen bij aan biodiversiteit en zorgen voor kleur en sfeer in onze leefomgeving. Vanuit de gemeente streven we naar een groen en biodiverse leefomgeving en deze boomfeestdag is de ideale mogelijkheid om de jonge inwoners van onze gemeente te inspireren en te leren over de wondere wereld van bomen”.

Variatie

Daarna mochten ze zelf met de schop aan de slag. Medewerkers van de gemeente hadden het werk al voorbereid. De bomen die al op de plek stonden moesten alleen nog worden ingegraven. Met de aanplant krijgt de Van Lentestraat een straatbeeld met een gevarieerd sortiment bomen. Zoals de linde, tulpenboom, krentenboompje, esdoorn en beverboom. De bomen gaan samen met de ondergroei van een bloemrijk kruidenmengsel een bijdrage leveren aan een gezonde leefomgeving voor inwoners, planten en dieren.

Overleg

De gemeente heeft de nieuwe bomen in overleg met de bewoners gekozen. De aanwonenden hebben jarenlang overlast gehad van de vorig jaar gekapte acacia’s en zijn nu zichtbaar blij met de nieuwe loofdragers.

Met hun inzet verdienden de kinderen een tegoedbon voor de aanschaf van een eigen boom voor het te realiseren groene schoolplein van CBS De Spiegel. Daarnaast ontvingen de leerlingen een Bomenpaspoort.

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency