Leerlingen Agnieten College ontmoeten op Valentijnsdag leden Eerste en Tweede Kamer

NIEUWLEUSEN - Een delegatie van het Agnieten College bracht op Valentijnsdag een bezoek aan de Eerste en Tweede Kamer. Het ging om TL-leerlingen die zichzelf hebben benoemd tot Schaduw College van Gedeputeerde Staten van Overijssel.

Kyron Bovenhuis overhandigde als ‘Schaduw Commissaris van de Koning’ het rapport De Staat van Overijssel, als spiegel voor de Staat van Nederland, aan Eerste Kamerleden van de Commissie Binnenlandse en Algemene Zaken. Voorzitter Boris Dittrich nam het rapport als eerste in ontvangst. Ruim een uur later volgde, in het Tweede Kamer gebouw, de overhandiging van het rapport aan de Commissie Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW) van de Tweede Kamer.

De woordvoerders van Onderwijs gingen daarna met de afvaardiging uit Nieuwleusen op de foto. Zo werd het een onvergetelijke Valentijnsdag 2023 voor de leerlingen van het Agnieten College.

Verkiezingsdebat

Op 8 maart is het slot Verkiezingsdebat in Kulturhus De Spil. Eerste Kamerleden komen naar Nieuwleusen  om namens de Eerste Kamer een reactie te geven op het rapport. De Tweede Kamer heeft de uitnodiging nog in beraad. Minister President Mark Rutte en Koning Willem Alexander worden nog uitgenodigd. Premier Mark Rutte is zelf met dit alles begonnen. Hij heeft op 19 mei 2020 jongeren uitgedaagd met ideeën en oplossingen te komen voor het samen leven met elkaar. Die handschoen heeft het Agnieten College Nieuwleusen opgepakt.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency