Foto: de PvdA-kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022.

Leander Broere opnieuw lijsttrekker PvdA Dalfsen

DALFSEN - Leander Broere (40) uit Lemelerveld is opnieuw lijsttrekker voor de PvdA voor de gemeenteraadsverkiezingen in Dalfsen. De leden van de PvdA-afdeling hebben donderdagavond de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vastgesteld.

Broere is sinds 2018 raadslid voor de PvdA en huidig fractievoorzitter van de tweekoppige raadsfractie. Broere wordt door de ledenvergadering ook naar voren geschoven als mogelijke wethouderskandidaat mocht de PvdA in positie komen om deel te gaan nemen aan een nieuwe coalitie.

Vernieuwde kieslijst

Op de kandidatenlijst vallen verder een aantal nieuwe namen op. De nummer twee is Stienus Melis (49) uit Dalfsen. Een ervaren volksvertegenwoordiger die jarenlang als raadslid namens de PvdA actief is geweest in de gemeente Westerwolde. De top drie wordt gecompleteerd door een ander nieuw gezicht en tevens de jongste kandidaat: Raymond Lozekoot (29). De lijst bestaat verder uit een mix van nieuwe mensen en oudgedienden. Zo valt bijvoorbeeld de Lemelerveldse Julia Bloeming (31) op die op plaats zes staat, een van de drijvende krachten achter het behoud van het consultatiebureau voor Lemelerveld. Zittend Raadslid José Eilert is wel als lijstduwer op de lijst terug te vinden, maar heeft aangegeven na drie periodes afscheid te willen nemen van het raadswerk en ruimte te bieden aan nieuw talent.

Lijsttrekker Leander Broere

Verkiezingsprogramma

De PvdA presenteert in november haar verkiezingsprogramma. “Wij zijn op dit moment druk bezig om inhoud te geven aan ons verkiezingsprogramma op basis van gesprekken met onder ander plaatselijk belang van onze dorpen, ondernemersverenigingen, huisartsen, maatschappelijke organisaties, etc. zodat wij een verkiezingsprogramma kunnen presenteren met input uit onze samenleving. Het moet een programma worden door en voor de Dalfsenaren en wij nodigen iedere inwoner dan ook nadrukkelijk uit om inbreng te leveren” zo besluit de kersverse lijsttrekker.

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency