Korfballers d’Ommerdieck zorgen voor spannende wedstrijd

NIEUWLEUSEN - Na de 7-16 nederlaag was d’Ommerdieck gebrand om in de returnwedstrijd tegen Centrum in de Krim de winst mee naar huis te nemen.

Helaas ontbraken de basisspelers Agnes Compagner en Jasper Batterink. In hun plaats stonden Carlijn Haan en Jennifer te Kolsté (als heer) in het veld. D’Ommerdieck begon goed 0-2, waarna Centrum gelijk kwam 2-2. Er werd om en om gescoord tot 5-5. Centrum nam voor het eerst een voorsprong van twee punten 7-5. Dit was de ruststand.

Na rust maakte Merle Wetering als vervanger van Mirande Huzen haar debuut in het eerste team. Gerja Eykenaar wist de stand op 7-6 te brengen. Centrum liep daarna uit tot 9-6. Maar d’Ommerdieck bleef goed doorgaan en wist driemaal op rij te scoren. De stand was weer gelijk 9-9. In de laatste minuten werd het nog spannend, want Centrum schoot tweemaal raak 11-9. In de laatste minuut schoot Jennifer te Kolsté raak. Eindstand 11-10

Doelpuntenmakers Gerja Eykenaar 4x, Martin Alteveer 2x, Carlijn Haan, Robert Batterink, Miranda Huzen en Jennifer te Kolsté.

Zaterdag 15 oktober speelt d’Ommerdieck om 12.30 uur de laatste veldwedstrijd tegen Juventa in Hardenberg.