Korfballers d’Ommerdieck Nieuwleusen kampioen

NIEUWLEUSEN - Het eerste team van korfbalvereniging d’Ommerdieck is kampioen geworden. d’Ommerdieck speelde de kampioenswedstrijd in Vriezenveen tegen Amicitia, dat op de tweede plaats stond.

De Nieuwleusenaren begonnen gemotiveerd aan de wedstrijd. Meteen in de eerste minuut zette Gerja Eykenaar de 0-2 op het scorebord. Door  afstandsschoten kwam Amicitia gelijk, 2-2. Maar Gerja Eykenaar benutte een vrije bal: 2-3. Amicitia kwam weer langszij, 3-3, maar daarna kwam d’Ommerdieck goed op schot. Door goed opgezette aanvallen en goed de kansen te benutten, werd de ruststand 3-7. Na rust kwam Martin Alteveer in het veld voor Jasper Ekkelenkamp.
d’Ommerdieck was ook nu weer goed op schot en maakte vijf doelpunten op rij, stand 3-12. Na de 4-12 schoot Gerja Eykenaar weer raak, 4-13. Na 6-13 bleef d’Ommerdieck de rust bewaren en wachtte de kansen af, die goed afgerond werden . Na vier doelpunten op rij, was de eindstand 6-17.

Doelpuntenmakers

Gerja Eykenaar 8x, Jasper Batterink 3x, Esther van Dijken 2x, Robert Batterink 2x, Astrid Aalbers en Stefan van Veldhuizen 1x. d’Ommerdieck heeft nu na 10 wedstrijden 19 punten en staat 7 punten voor op nummer twee Amicitia. Het team moet nog twee wedstrijden spelen: zaterdag 23 maart thuis tegen KIOS 2 uit Sibculo om 13.10 uur en zaterdag 30 maart in Gramsbergen tegen Centrum 1.