Korfballers d’Ommerdieck delen punten met Juventa

NIEUWLEUSEN - In de returnwedstrijd tegen Juventa had d’Ommerdieck heel veel moeite met scoren. Thuis wonnen ze met 16-9, maar zaterdag in Hardenberg lukte het eerst maar niet om raak te schieten. De wedstrijd eindigde in 10-10.

Bij d’Ommerdieck speelde Carlijn Haan als heer vanwege de afwezigheid van Martin Alteveer.

Eerste helft

Vooral in de eerste helft kwam d’Ommerdieck niet goed tot scoren. De ruststand was 5-3 voor Juventa. Na rust werd er gewisseld en kwam Lianne ter Wisscha in het veld voor Miranda Huzen.

Na rust

Ook na rust kon d’Ommerdieck de korf slecht vinden: Juventa stond op een voorsprong van 4 punten: 9-5. Na een kwartier lukte het ineens bij d’Ommerdieck: vijfmaal op rij een raak schot d’Ommerdieck en kwam voor ’t eerst op voorsprong: 9-10. Er waren nog vier minuten te gaan en dat is lang voor de verdediging om zo lang niets weg te geven. Toch schoot Juventa in de allerlaatste minuut nog raak en zo werd de eindstand 10-10.

Doelpuntenmakers

Jasper Batterink 5x, Robert Batterink 2x, Lisanne Teeuwsen, Carlijn Haan en Gerja Eykenaar.

D’Ommerdieck eindigt in de veldcompetitie op de derde plaats met 3 punten uit 6 wedstrijden. In november begint de zaalcompetitie. Op 2 november is de eerste zaaltraining in sporthal De Spil.