Foto: Kinderopvang Winkies; Sanne (links) en Lieke Wink voor het nieuwe pand.

Kinderopvang Winkies Nieuwleusen betrekt groter pand

NIEUWLEUSEN - Aan de Burgemeester Backxlaan groeide Kinderopvang Winkies letterlijk en figuurlijk uit hun jasje. Nu is de opvang verhuisd naar de overkant en is de eerste week op hun nieuwe stek een feit.

De kinderopvang vond een nieuw onderkomen in het pand waar voorheen de Univé was gehuisvest.
De nichten Sanne en Lieke Wink begonnen in juni 2014 hun eigen kinderopvang, op hun locatie in Hardenberg. Beide zijn eerst in verschillende kinderdagverblijven werkzaam geweest en vonden elkaar in de wens om hun eigen bedrijf hierin te beginnen.

Uitbreiding

Ruim twee jaar later, in oktober 2016, kwam de uitbreiding door het openen van een tweede locatie, in Nieuwleusen. De laatste tijd begon bij Sanne en Lieke steeds meer het besef te komen dat de huidige locatie te klein voor ze was. “Zowel letterlijk als figuurlijk werd de locatie te beperkt voor ons. We konden onze opvang vaak niet meer zo flexibel aanbieden als we het liefst doen en ook voor onze leidsters was het niet altijd optimaal. Als je dan elke dag zo’n mooi pand aan de overkant van de weg ziet dat leegstaat, dan gaat het toch kriebelen,” zegt Sanne. Al snel bleek dat Lieke er net zo over dacht en na een eerst bezichtiging wisten ze eigenlijk al genoeg. “We waren het meteen in ons hoofd al aan het inrichten,” vertelt Lieke enthousiast. “Met enkele aanpassingen voldeed dit pand eigenlijk al heel snel aan onze eisen en aan de eisen om er een kinderopvang in te mogen beginnen. Dit nieuwe pand geeft letterlijk meer lucht, het is veel ruimer en biedt meer mogelijkheden. Het is alleen al heel fijn dat er een aparte pauzeruimte voor onze leidsters is, dat hadden ze op de vorige locatie niet.”  

Dubbele capaciteit

De verhuizing zorgt ervoor dat de capaciteit in aantal kinderen op één dag is verdubbeld van 24 naar 48. De kinderen zijn verdeeld in twee groepen van 0 – 4 jaar en er is een aparte peutergroep. “Veel ouders denken dat ze voor hun kind een aparte peuterspeelzaal moeten zoeken, maar die optie hebben wij dus ook in huis,” legt Sanne uit. “Daarin zijn we vaak veel flexibeler dan een reguliere peuterspeelzaal, omdat het bij ons in de meeste gevallen mogelijk is om te schuiven in de uren die je afneemt en op welk moment.” Winkies heeft ook nog een BSO, die is ondergebracht op het terrein van voetbalvereniging USV en blijft vooralsnog aldaar.  

Flexibel en kleinschalig

Kinderopvang Winkies heeft flexibiliteit en kleinschaligheid hoog in het vaandel staan. Sanne en Lieke zijn niet bang dat dit door deze verhuizing naar de achtergrond verdwijnt. “We hebben als groot voordeel dat we niet onder een grote(re) organisatie vallen. Lieke en ik zíj́n Winkies,” licht Sanne toe. “Alleen de loonadministratie hebben we uitbesteed, maar verder doen we alles zelf en zijn we goed benaderbaar en bereikbaar,” vult Lieke aan.     

 

 

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency