Jonge vissers gooien hengels uit in de Vecht

NIEUWLEUSEN - Op woensdag 3 oktober trok SAAM Welzijn met behulp van Stefan Everts van H.S.V. de Brasem de hengels voor de laatste keer dit jaar uit de kast oor de Visclub van het naschoolse aanbod ‘After’scool’.

Zij gingen op pad met een viertal enthousiaste kinderen. De middag begon om drie uur in de buitenschoolse opvang Doomijn met een bekertje ranja. Het weer beloofde veel goeds: bewolkt weer met af en toe een zonnestraal. De ene dobber na de andere dook richting de bodem, waarna er met het nodige geluid de zoveelste vis het water verliet. In totaal plukten de vier talentvolle jonge vissers in krap anderhalf uur zo’n vijftien vissen uit de Vecht.

De middag werd afgesloten met een portie heerlijke kibbelingen van de lokale visboer, die uiteraard aan het water nog genuttigd werd. De activiteit was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar. After’scool is een naschools aanbod voor alle kinderen uit Dalfsen waarbij talenten ontdekken centraal staat. After’scool is een initiatief van Saam Welzijn en Doomijn. Wie er meer over wil weten, kan contact opnemen met Hendrik Jan van den Berg, jongerenwerker van Saam Welzijn, via e-mail: [email protected].

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency