Foto: De eerste vier rijders van het NK in de SuperCup600: Jeroen Hilster, Nick Vlaar, Frank Nieman en Eduard Troost. De laatste twee komen uit Staphorst (foto: Kees Siroo).

Jeroen Hilster pakt titel in laatste race

NIEUWLEUSEN - Zonder één van de elf races om het kampioenschap te winnen is Jeroen Hilster zaterdag Nederlands kampioen geworden. Wel stond de rijder van het Oosterveens Ashford Formula racing team uit Nieuwleusen zeven keer op het podium, waarmee hij de meest regelmatige rijder was in de OW SuperCup 600.

Op de regenachtige laatste racedag werden er twee races verreden. Hilster vertrok van pole position en moest vooral naaste belager Nick Vlaar van zich afhouden. Dit leverde in de eerste race een spannend gevecht op dat op de meet beslist werd. Met 0,160 van een seconde achterstand moest Hilster genoegen nemen met een tweede plaats.

Om kampioen te worden moest hij zijn ten Kate Yamaha R6 in de tweede race voor Vlaar over de finish rijden. Hilster reed een bekeken race op de derde positie. De twee rijders voor hem vormden geen bedreiging voor het klassement. Op het ronde bord zag hij dat Vlaar ruim tien seconden achter hem bleef rijden. Hilster mocht uiteindelijk ook als derde op het podium stappen. Met Vlaar op de vierde plaats kon hij in de uitrijronde het kampioenshirt aantrekken en werd hij begroet door een dolenthousiast team.

De coureur, die aan het begin van het seizoen op enkele podiumplaatsen hoopte, overtrof dus zijn verwachtingen. “Ik ben het hele jaar constant geweest. Ook mentaal en fysiek ben ik sterker geworden”, glunderde de coureur uit Lieveren na de champagnedouche. Het doel voor volgend jaar is in het IDM te gaan rijden, Dit seizoen reed Hilster één raceweekend mee in dit sterke Duitse kampioenschap en eindigde toen op een tiende plaats.