Jeroen Hilster derde in enerverende race

NIEUWLEUSEN - Zaterdag mocht Jeroen Hilster zijn ten Kate YamahaR6 starten voor de tweede race in het ONK SuperCup 600. De weersomstandigheden waren zaterdag duidelijk anders dan vrijdag tijdens de vrije trainingen. Vrijdag was het droog, terwijl zaterdag de condities nat en winderig waren.

In de twee kwalificatie sessies op zaterdag reed Hilster zich naar een verdienstelijke tweede plaats op de startgrid. De eerste sessie reed hij bekeken en zette de vijfde tijd neer. In de tweede sessie was alleen Jaimie van Sikkelerus sneller dan de coureur van het Oosterveen's Ashford Formula racing team, die zag dat zijn 1.57.473 goed was voor de tweede plaats op de eerste startrij.

Bij de start van de race passeerde Guus Boes Hilster direct. Jeroen herpakte zich echter snel door in de eerste vijf ronden telkens de snelste ronde tijd neer te zetten. Daarmee eiste hij de tweede plaats ook weer op achter van Sikkelerus. Al snel bleek dat de bandenkeuze mede bepalend zou worden voor het podium. Jeroen reed op regenbanden en was daarmee in het begin in het voordeel. De laatste ronden werd de baan echter droger en droger waardoor Nick Vlaar vanuit de achterhoede opstoomde met een intermediate achter en regenband voor. Vlaar passeerde in de laatste ronde Hilster nog net, maar zag Sikkelerus net voor hem en Hilster eindigen.

Was in de eerste wedstrijd de derde plaats een verrassing, nu baalde Hilster toch wel een beetje dat hij zich op het laatst had laten verschalken door Vlaar.
“Ik kon mooi met Jaimie mee, maar door de goede keuze van Nick, door een inter achterband te steken kon hij de laatste rondjes veel tijd op ons goed maken. Ik kon lekker met Jaimie mee en ik liep zelfs een beetje op hem in.. Alsnog podium dus ik kan wel tevreden zijn”, relativeert Jeroen de race na afloop.

Met zijn twee derde plaatsen staat Hilster nu op de tweede positie van het klassement achter Nick Vlaar en voor van Sikkelerus. Op 18 mei kan Jeroen proberen een andere trede van het podium te halen, tijdens de derde race van de OW cuprace.