Foto: De kampioenen over 2018 van HSV De Voorn: vlnr D.J. Schuurman, J.W. van der Veen en E.J. Gort. Foto: Marcel van Saltbommel.

HSV De Voorn huldigt haar clubkampioenen

NIEUWLEUSEN - Hengelsportvereniging De Voorn uit Nieuwleusen heeft woensdagavond haar clubkampioenen over het afgelopen jaar gehuldigd in restaurant De Viersprong.

Dat gebeurde tijdens de algemene ledenvergadering. Kampioen van de Hulsterplas 2018 werd E.J. Gort met 1532 gram. Kampioen Witvis 2018 was D.J. Schuurman met 290 punten. Schuurman werd ook de Roofviskampioen van 2018 met een totaal van 190 punten. Jeugdkampioen werd Arnoud  Compagner. De grootste roofvis werd afgelopen jaar gevangen door J.W.v.d.Veen, die een snoek van 90 cm aan de haak sloeg.

Tijdens de algemene ledenvergadering werden twee bestuursleden, E.J. Gort en M. Blok, voor een nieuwe periode benoemd. De data van de viswedstrijden in het komend jaar werden bekendgemaakt. De openingswedstrijd vindt plaats op zaterdag 25 mei in de Westerbouwlandenvijver; er wordt dan gevist van 6.00 tot 10.00 uur. Ieder lid kan deelnemen na inschrijving.

W. van der Veen gaf enige uitleg over het uitzetten van karpers in de Hulsterplas. Dit gebeurt eens in de twee jaar om de visstand op peil te houden. Uitgezet zijn tien spiegelkarpers van zo’n 9 kilo elk. Daarnaast werden in de Westerbouwlanden zo’n 50 karpers uitgezet. In maart vindt er weer een visserijkundig onderzoek plaats in de vijver van de Westerbouwlanden. Verder voert de vereniging dit jaar twee keer onderhoud uit aan de Hulsterplas. Ook worden de visplekken vaker gemaaid. HSV De Voorn voert overleg  met het waterschap over onderhoud en waterplanten in de  Hulsterplas en de Westerbouwlanden.

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency