Handbalsters Dalfsen in finale landskampioenschap

DALFSEN - DALFSEN – De handbaldames van Morrenhof Jansen Dalfsen staan na een overwinning op V&L in de finale.

De eerste wedstrijd in Limburg wonnen ze met 30-26. De thuiswedstrijd werd met een zege van 30-27 afgesloten. Velen waren vooral benieuwd hoe de dames zich zouden herstellen na de dramatisch halve finale voor de handbalbeker. Daarin werden zij in eigen huis immers door VOC afgedroogd met 24-35.

De wedstrijd van afgelopen zondagmiddag begon zeker niet wervelend, omdat het initiatief aanvankelijk bij de dames uit Geleen lag. Het combinatiespel bij Dalfsen ging veel te traag en leidde ook vaak tot balverlies. De ruststand van 11-13 was daarom niet zo verwonderlijk en had nog veel hoger kunnen uitvallen als de naar Dortmund vertrekken keeper Yara ten Holte niet vele Limburgse doelpunten had voorkomen.

Coach Monique Tijsterman sprak in de kleedkamer een hartig woordje tot de dames en dit leidde tot veranderingen. Binnen enkele minuten was het tij gekeerd en werd de achterstand in een hoger tempo vrij snel omgebogen naar een voorsprong van 18-15.

Met grote regelmaat werd er vervolgens door beide teams gescoord waarbij Dalfsen steeds een redelijke afstand wist te behouden. Op basis van het vertoonde spel in de tweede helft, was de eindstand van 30-27 daarom terecht. Nienke de Wild en Nele Antonissen scoorden beiden vijf maal.

De strijd om het landskampioenschap wordt uitgevochten in een serie van ‘best of three’. Deze serie begint zondag 22 april. Morrenhof Jansen Dalfsen speelt dan om 14.00 uur in de Trefkoele+ (weer) tegen het Amsterdamse VOC.