Gymnastiekvereniging Nieuwleusen pakt trainen in de openlucht weer op

NIEUWLEUSEN - Maandenlang konden de leden van Gymnastiekvereniging Nieuwleusen (GVN) niet trainen, maar sinds vorige week hebben zij de draad weer een beetje op kunnen pakken. Weliswaar nog niet in de zaal zoals ze gewend zijn, maar op de trainingsdagen (maandag tot en met woensdag) wordt er in ieder geval weer buiten getraind. Daarvoor kan de club gebruikmaken van het korfbalveld op het terrein van S.V. Nieuwleusen.

Vorig voorjaar, tijdens de eerste lockdown, maakte GVN ook al gebruik van deze mogelijkheid. Ze zijn de korfbalvereniging dan ook erg dankbaar dat dit nu weer mogelijk is. “De eerste trainingen vorige week zijn goed bevallen. De leden waren erg enthousiast en de kinderen vonden het heel leuk om elkaar weer te zien,” vertelt Maaike Doggen, secretaris van GVN. “Wel vraagt het om enorm veel creativiteit van onze trainers, omdat we erg beperkt zijn in wat we mee naar buiten kunnen nemen aan materiaal.” De meeste gymtoestellen kunnen of mogen niet buiten worden gebruikt. Veel grote toestellen zijn bijvoorbeeld verankerd in de gymzaal en kunnen dus niet bij de buitentraining worden gebruikt. “Gelukkig kunnen onze trainers in spelvorm en op conditie en kracht genoeg oefeningen bedenken, daar zijn ze heel goed in. Veel inspiratie hiervoor halen ze bijvoorbeeld ook van andere verenigingen die dit delen op social media,” legt Maaike uit. 

Het bestuur van de vereniging heeft lang getwijfeld om weer te gaan beginnen. “Het mocht volgens de maatregelen van het kabinet weer, maar in de praktijk ga je dan bij onze trainingen wel kinderen van verschillende scholen met elkaar in aanraking laten komen,” licht Maaike toe. “En dat terwijl ze op school zo goed mogelijk in hun eigen bubbel blijven doorbrengen. Dat vonden en vinden we als vereniging wel heel spannend. Wat dan de doorslag gaf om toch weer te beginnen? Het feit dat we allemaal zo veel zin hadden om weer wat te gaan doen. We hebben er vertrouwen in dat we zo in de openlucht zo veilig mogelijk kunnen trainen.” De landelijke bond heeft al enige tijd geleden de stekker uit de competities getrokken voor dit seizoen, dus voorlopig blijft het bij trainen alleen. En dat zal de komende tijd nog wel even buiten moeten is de verwachting.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency