Foto: Adriaan Slob stemt.

GroenLinks richt afdeling op in Dalfsen

DALFSEN - De leden van GroenLinks in de gemeente Dalfsen richten een eigen afdeling op. Dat werd dinsdag besloten op de Algemene Ledenvergadering. Het doel is mee te doen aan de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

In het najaar van 2018 stond er een bericht in de krant dat Jos de Boer op zoek was naar geïnteresseerden om te onderzoeken of er voldoende animo was voor het oprichten van een lokale GroenLinks afdeling. Daarna is een werkgroep gevormd bestaande uit Jos de Boer, Mike Medina, Korrie van den Ende, Daphne de Roode en Adriaan Slob. Deze werkgroep kreeg al snel ondersteuning van het bestuur van GroenLinks Overijssel. In maart 2019 was er een bijeenkomst met geïnteresseerden in Dalfsen en werd een eerste aanzet gemaakt voor speerpunten. De leden van de werkgroep volgden scholing. legden contact met plaatselijke organisaties en werkten zich in in de werkzaamheden van de Dalfser gemeenteraad.

Afsplitsen van Zwolle

Begin 2020 ging de werkgroep in overleg met de afdeling Zwolle over afsplitsing van die afdeling. Daarnaast werd overlegd met het provinciebestuur. In het voorjaar van 2020 kwam er toestemming om een Algemene Ledenvergadering (ALV) te beleggen om aan de leden toestemming te vragen voor het oprichten van GroenLinks Dalfsen.

Uitstel door corona

Door de coronapandemie werd alles zo’n vier maanden uitgesteld, maar op dinsdag 8 september 2020 was het zover. Elf leden kwamen naar de ALV in De Trefkoele+. Twee leden van het provinciebestuur waren eveneens aanwezig, uiteraard allemaal op gepaste afstand van elkaar. Eerst hield Korrie van den Ende een presentatie over de voorgeschiedenis, daarna legde Adriaan Slob de stemprocedure uit. Na het inzamelen van de stemmen maakte de voorzitter van de verkiezingscommissie de uitslag bekend. Alle elf aanwezige leden stemden in met het oprichten van een GroenLinks-afdeling Dalfsen. Met een glas bubbels toosten de leden op dit resultaat.

Interim-bestuur

Het interim-bestuur bestaat uit Korrie van den Ende (secretaris), Daphne de Roode (penningmeester) en Adriaan Slob (voorzitter) Zij gaan nu een volgende ALV voorbereiden om een bestuur te kiezen. Het interim-bestuur zal ook de aanvraag naar GroenLinks landelijk doen. Dat is dan de laatste stap. In de periode van najaar 2020 tot zomer 2021 bereidt men zich voor op de gemeenteraadverkiezingen van 2022. Geïnteresseerden kunnen mailen met [email protected] en lid worden kan via https://wordlid.groenlinks.nl/

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency