Groen licht voor nieuw landgoed aan Meeleweg

NIEUWLEUSEN - Op de gronden die horen bij het agrarische bedrijf aan de Meeleweg 71 komt mogelijk een nieuw landgoed. De gemeente Dalfsen is, na ruim anderhalf jaar overleggen, in principe bereid mee te werken aan het ontwikkelen van Landgoed Nieuw Meele op deze plek.

De eigenaar is van plan te stoppen met zijn melkveebedrijf en zijn veestapel te verkopen. Hij gaat stal, schuren en mestopslag slopen, verhardingen en kuilplaten verwijderen. In de toekomstige situatie staan er op het erf ondermeer een schuur en landwinkel voor de verkoop van streekproducten en eigen fruit/groente, een vrijstaande woning en drie landgoedwoningen. Verder komen er een boomgaard, voedselbosje en een toegangsweg (laan) naar de nieuwe woningen.

Natuur

Daarbij wil de eigenaar ook nog twaalf hectare nieuwe natuur ontwikkelen en dit terrein openstellen voor het publiek. Het gebied bestaat straks uit kruiden-, bloem- en faunarijk grasland en akkerland voor afwisselende teelt van aardappel, graan, bieten en gras. De akkerranden zijn ook bloemrijk. Volgens het plan komen er wandelroutes door het gebied tussen de Meeleweg en de Korenweg die aansluiten bij de wandelpaden op het bedrijventerrein ten noorden van de Meeleweg. Het is nu aan de initiatiefnemer om het plan verder uit te werken en bij de gemeente een wijziging van het bestemmingsplan of omgevingsplan aan te vragen. Daarvoor is het eerst nodig dat er overleg komt met directe buren en omwonenden. Het plan heeft niet alleen de instemming van de gemeente maar kan ook rekenen op steun van de provincie Overijssel.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency