Foto: Team Oosterdalfs'n

Gerner en Oosterdalfs’n winnen Bukkumtoernooi

DALFSEN - De teams Gerner en Oosterdalfs’n waren de beste bij het Bukkumtoernooi op Oudejaarsdag in een volle Trefkoele+. De zaalvoetballers van Gerner wonnen in de A-poule, Oosterdalfs’n was de beste van de B-poule.

Aan de 43ste editie van het Bukkumtoernooi deden twintig ploegen mee. Na een spannende poulefase plaatste het Gerner van aanvoerder Thomas Mentink zich voor de finale. Daarin was het door onder meer doelpunten van Redmar Roelofs en Tom Kelder met 4-1 te sterk voor Vechtdiek.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

In de B-poule was de finale een stuk spannender. In de slotseconde nam Oosterdalfs'n een enigszins discutabele strafschop, waarna de stand in de wedstrijd tegen Dalvesen op 4-4 kwam te staan. Penalty's moesten uitsluitsel geven en daarin was de ploeg van captain Nico Boerdijk beduidend beter.

Team Gerner

Na afloop werd de prijsuitreiking gehouden in de ontvangsthal van De Trefkoele+, waar beide aanvoerders de bijbehorende melkbus als Bukkumbokaal overhandigd kregen. Ook werden enkele ludiek bedoelde prijzen uitgereikt. Zo werd Robert Lans uitgeroepen tot ‘slechtste speler van het toernooi’ en kreeg Vincent Jansen of Lorkeers de eerste prijs in de categorie ‘ik ben hier wel, maar wat doe ik hier eigenlijk?’. Jansen of Lorkeers zou op Oudejaarsdag de sleutel van zijn nieuwe huis krijgen, maar koos ervoor om op het Bukkumtoernooi te schitteren.

Tot slot werd een trotse Frans Swartjes – Dalfsenaar in hart en nieren – benoemd tot Erebukkum. Voor zijn jarenlange verdienste voor het toernooi en zijn aanwezigheid bij de traditionele fietstocht die een dag voor Bukkum werd gehouden. Aan dat tripje deden dit jaar bijna honderd deelnemers mee. Een record en de organisatie kijkt dan ook terug op een geslaagd evenement.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency