Foto: Archieffoto Marcel van Saltbommel.

Gemeenteraad stemt unaniem in met nieuw beleid woningsplitsing inwoonsituaties

DALFSEN - In de raadscommissie vorige week heeft de Dalfser gemeenteraad unaniem haar akkoord gegeven op de aangepaste beleidsregels voor woningsplitsing inwoonsituaties. Eigenaren van gesplitste woningen zijn hierdoor niet langer verplicht sloopmeters te kopen en maatregelen te treffen om hun huis te verduurzamen.

De raad was tevreden met de aanpassingen die het college heeft gedaan naar aanleiding van een eerder ingediende motie. Die werd halverwege vorig jaar na kritiek van een groot aantal woningeigenaren door de raad ingediend. Het college heeft hierop de beleidsregels aangepast en hierin het voorbeeld van de gemeente Hardenberg gevolgd, die al enige tijd dit beleid voert.

De fracties spraken vorige week de wens uit op de hoogte te blijven van de uitwerking in de praktijk van dit beleid. De toezegging hierop werd gedaan door verantwoordelijk wethouder André Schuurman in de vorm van een memo nadat de eerste aanvragen zijn binnengekomen. De raad gaf hem tevens het dringende advies het proces goed inzichtelijk te maken voor de aanvragers. “Hoe het proces gaat lopen, kunnen we echter nu nog niet stellen. Dit omdat het geheel afhankelijk is van hoeveel aanvragen we binnen krijgen. Dit kunnen er zes zijn, maar ook 200,” zo stelde de wethouder. 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency