Foto: gemeente Dalfsen.

Gemeente Dalfsen wil snelfietsroute verder verbeteren

DALFSEN - Gemeente Dalfsen wil de snelfietsroute F340 tussen Dalfsen en Zwolle nog verder verbeteren en is gestart met een vragenlijst aan gebruikers van deze snelfietsroute.

De snelfietsroute F340 tussen Dalfsen en Zwolle is de afgelopen jaren verbeterd. Gemeente Dalfsen wil deze route nog verder verbeteren. Daarom is de gemeente gestart met het opvragen van ervaringen van gebruikers van deze snelfietsroute. Dalfsen  gebruikt de uitkomst van de enquête om inzicht te krijgen in wat nodig is om de snelfietsroute te verbeteren. De vragenlijst is online in te vullen tot en met zondag 10 december.

Fietsgebruik stimuleren

Fietsen is een gezonde en duurzame manier van verplaatsen. De gemeente Dalfsen wil daarom het fietsgebruik stimuleren. Dit ook staat omschreven in de integrale Fietsvisie die in 2020 is vastgesteld. Wethouder Betsy Ramerman: ”We willen zo veel mogelijk het fietsgebruik stimuleren. Dit doen we door goede en veilige fietsroutes aan te leggen, zoals de snelfietsroute tussen Dalfsen en Zwolle. Door de enquête in te vullen, helpt u ons mee met het verder verbeteren van de route en daarmee het gebruik van de fiets en de route te stimuleren.”

Aanleg snelfietsroute

Het eerste deel van de snelfietsroute is eind 2019 aangelegd. De gemeente Dalfsen wil weten wat de gebruikers vinden van dit deel van de snelfietsroute. Daarnaast gaat de gemeente de komende jaren bezig met het tweede deel van de fietsroute. Het gedeelte bij de stuw Vechterweerd en (dijk) Koepelallee. Daarbij is het goed om te weten waar de behoeften van de gebruikers liggen.

Uitdelen fietslampjes

Afgelopen dinsdag zijn 28 november zijn er fietslampjes uitgedeeld met een QR code - die naar de vragenlijst leidt - aan de fietsroute tussen Dalfsen en Zwolle. Met voldoende ingevulde vragenlijsten krijgt de gemeente een goed beeld van wat nodig is om de snelfietsroute te verbeteren. Ook op donderdag 30 november worden de fietslampjes op de fietsopstelplaats aan de fietsroute uitgedeeld. Invullen van de online enquête kost ongeveer 5 tot 10 minuten tijd en kan tot en met zondag 10 december. Ga naar www.dalfsen.nl/fietsroute-optimaliseren. Inwoners die meedoen aan de enquête blijven anoniem.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency