Foto: Archieffoto sportcomplex aan de Haersolteweg

Kleine woningen in plaats van padelbanen naast sportschool aan Haersolteweg

DALFSEN – Ruim een jaar geleden verleende de gemeente Dalfsen een omgevingsvergunning voor de aanleg van vier padelbanen direct naast de sportcomplex van Optisport aan de Haersolteweg.

Tegen de verleende vergunning zijn bezwaren ingediend door de Vereniging van Eigenaren van Recreatiepark Gerner. De gemeente denkt dat de vergunning, na het aanleveren van een aanvulling op de uitgevoerde natuurtoets, uiteindelijk definitief kan worden.

Geluidsoverlast

Toch komt de gemeente nu tot de conclusie dat de aanleg van de padelbanen op deze plek niet echt een gewenste situatie is. Er zijn bij de eigenaren van de recreatiewoningen zorgen over geluidsoverlast die de banen gaan veroorzaken. De eigenaar van de naastgelegen Auberge ’t Asje denkt zijn plannen voor woningbouw, aansluitend aan Oosterdalfsen-Noord, daardoor niet te kunnen realiseren. De gemeente schat zelf in dat een aantal woningen in het plan Oosterdalfsen-Noord niet gebouwd kan worden als de padelbanen er liggen. Door geluidsoverlast kan geen goed woon- en leefklimaat worden gegarandeerd.

Principe medewerking

Daarom is de gemeente in overleg gegaan met Kontrast Dalfsen Vastgoed BV, de eigenaar van het sportcomplex. Daarbij is gevraagd of de bouw van tiny houses voor hem bespreekbaar is. Dat blijkt het geval te zijn. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 21 november besloten in principe mee te werken aan de bouw van zeven kleinere woningen op de locatie naast de bestaande sportschool. Als eerste reden om mee te werken noemt het college in een memo aan de gemeenteraad dat het nu mogelijk is het realiseren van de padelbanen te voorkomen.

Kleiner wonen

De bouw van woningen van 70m2 is volgens het college een acceptabele maat voor een doelgroep die in Dalfsen nog niet echt wordt bediend: mensen die kleiner willen wonen in een mooie groene omgeving en met een kleinere ecologische voetprint. De eigenaar verwacht dat de woningen voor een bedrag tussen de € 250.000 en € 300.000 verkocht kunnen worden, waarbij hij de voorkeur heeft om deze te verkopen aan inwoners uit Dalfsen. Een ander voordeel is dat alle nutsvoorzieningen al aanwezig zijn en dat de bouw van de woningen heel snel kan gebeuren.

Voordat er kan worden gebouwd moet er nog een planologische procedure worden gevolgd.

Foto onder: Impressie van de toekomstige situatie (foto: RIS gemeente Dalfsen)

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency