Foto: Geessien Groen.

Geessien Groen wint fotowedstrijd gemeente Dalfsen

DALFSEN - Amateurfotograaf Geessien Groen heeft de fotowedstrijd van de gemeente Dalfsen gewonnen. Haar foto van de Westermolen in Dalfsen komt op de cover van het nieuwe gemeentemagazine.

John de Vent werd met zijn foto van Kasteel Rechteren tweede. Benno Beuwer ontving de derde prijs met zijn foto van de driepuntbrug in Lemelerveld.

Groen woont sinds een jaar in het centrum van Dalfsen en maakt regelmatig foto’s. Dagelijks wandelt ze met haar hond over de Vechtdijk. Toen vorig zomer de klaprozen in bloei stonden, zag ze kans om met haar mobiel het perfecte plaatje te schieten van de Westermolen. “Hier word je vrolijk van, de juiste foto voor de cover van het gemeentemagazine”, aldus de jury.

De Vent uit Lemelerveld is amateurfotograaf en trekt er regelmatig op uit om samen met zijn vader natuurfoto’s te maken. Zijn foto van Kasteel Rechteren deed het goed bij de jury, hij won er de tweede prijs mee. Wil je de foto live bewonderen? Van 16 augustus tot en met 24 september exposeert hij met zijn vader in het gemeentehuis in Dalfsen.

Lemelervelder Beuwer is eveneens amateurfotograaf. Hij fotografeert het liefst landschappen in de omgeving. Om goed voorbereid op pad te gaan, bekijkt hij de avond vooraf het weerbericht, zodat hij het beste licht heeft. Zo ook bij zijn foto van de driepuntbrug. Goed licht, windstil, een prachtige plaat.

Ruim 100 foto’s

Begin dit jaar kon iedereen uit de gemeente Dalfsen meedoen met de fotowedstrijd. Deelnemers moesten dan laten zien waarom het zo fijn wonen is in de gemeente. Uit een selectie van ruim 100 inzendingen mocht de jury - raadslid Wim van Lenthe en gemeentemedewerkers Annoesjka Ruiter en Lisette Kok - een keuze maken. Naast de drie prijswinnende foto’s, zijn veel meer goede foto’s ingestuurd. Die gebruikt de gemeente bijvoorbeeld voor de website en social media. Welke foto’s dat zijn geworden, blijft nog even een verrassing. Het magazine komt eind juni uit en wordt huis-aan-huis verspreid in de hele gemeente.

Foto's onder: de winnaars en hun fotos, klaprozen van Geessien Groen, Kasteel Rechteren van John de Vent en de Driepuntbrug in Lemelerveld van Benno Beuwer. Klik op het pijltje voor de volgende foto.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency