Foto: Gerwin Kijk in de Vegte van Stuuk en Design.

Gerwin Kijk in de Vegte is Ambassadeur van Novacolor

NIEUWLEUSEN - Stuc-meester Gerwin Kijk in de Vegte van Stuuk en Design uit Nieuwleusen is benoemd tot decoratief Novacolor Ambassador. Een jaar lang mag hij zich meester-decorateur noemen.

De stukadoor is hiermee een van de tien (wereldwijd) benoemde meester-decorateurs van Novacolor. “Het is een grote eer. Als stukadoor ben ik vier jaar geleden een andere weg ingeslagen, nadat ik jarenlang met mijn vader en broer het familiebedrijf heb gedraaid. Ik wilde meer exclusieve en decoratieve wand-, en vloerafwerkingen maken.” Tijden veranderen en Kijk in de Vegte zocht meer uitdaging in zijn werk. “Met dit product maak ik mooie patronen, waarbij je speelt met reliëf en kleur.”

Combinaties met materialen

Het zijn gewaagde combinaties met materialen. Heel anders dan het ‘normale’ stucwerk wat veel mensen wel kennen. Dat ik nu van dit toonaangevende Italiaanse merk deze titel krijg is prachtig.” Als Novacolor Ambassadeur werkt Kijk in de Vegte veel samen met architecten, ontwerpers en stylisten om projecten net dat beetje extra te geven. “Je kunt als het ware elke sfeer maken met deze producten, het is heel persoonlijk. Geen muur of ontwerp is hetzelfde. Ik pas de uitvoering exact aan op de wensen van de klant en vanwege het bijzondere materiaal van Novacolor krijgt de wand of vloer een unieke uitstraling.” Stuuk en Design werkt voor particulieren, maar ook veel creatieve experts, interieur designers en architecten weten de Nieuwleusenaar te vinden.

Tien ambassadeurs

Elk jaar selecteert Novacolor tien persoonlijkheden van over de hele wereld die hun producten innovatief gebruiken en toepassen. “Eigenlijk draag je een beetje de filosofie uit van Novacolor,” zegt Gerwin. “Ik ben erg enthousiast over de materialen en dat weet ik over te brengen op mijn klanten. In de afgelopen vier jaar groeit de vraag naar deze decoratieve afwerkingen.”
De titel meester-decorateur draagt Kijk in de Vegte samen met negen andere collega’s van over de hele wereld. “Fysiek zijn we ver van elkaar verwijderd, maar eigenlijk zijn we ook weer heel erg verbonden doordat we allemaal de waarde van Novacolor benadrukken dat er voor zorgt dat thuis of project goed en bijzonder voelt.” Lachend grapt de meester decorateur dat we nu geen ‘U’ hoeven te gaan zeggen, maar dat hij gewoon Gerwin blijft.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency