Zeer grote brand in Lemele

DALFSEN - Zaterdagmiddag is een grote loods in vlammen opgegaan aan de Blikman Kikkertweg tussen Lemelerveld en Lemele. Brandweerlieden zijn vele uren in touw geweest om de brand onder controle te krijgen.

Omstreeks 16:00 uur werd de brandweeer gealarmeerd voor een grote brand in een schuur aan de Blikman Kikkertweg in Lemele, onderdeel van de gemeente Ommen. De brandweer heeft opgeschaald naar zeer grote brand. Er zijn meerdere eenheden ter plaatse. Het eerste brandweerkorps wat opgeroepen werd was Lemelerveld. Al heel snel werd de brand hoger opgeschaald om meer personeel en materiaal ter plaatse te krijgen. Brandweermensen uit Luttenberg, Raalte, Dalfsen, Ommen, Heino, Den-Ham, Hellendoorn, Zwolle, Heeten en de veiligheidsregio IJsselland zijn ingezet. In de omliggende stallen stonden geiten en paarden die in veiligheid gebracht konden worden. Vanwege de grote hoeveelheid hooi en stro duurde het nablussen erg lang. Om de brand goed onder controle te krijgen zijn twee kranen ingezet. Rond 18:10 uur werd het sein brand meester gegeven. Er was geen sprake van asbest bij de brand. 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency