Foto: Marcel van Saltbommel, archieffoto.

Meldpunt voor Onbegrijpelijke Zaken bij gemeente Dalfsen

DALFSEN - Gemeente Dalfsen start met de campagne Huh? Wat bedoelt u? op maandag 22 april, met als doel om inzicht te krijgen in hoe inwoners communicatie met de overheid en andere organisaties ervaren.

Zij kunnen hun Huh?-moment tijdens de campagneweek inleveren bij een van de Meldpunten voor Onbegrijpelijke Zaken. 
Wethouder Jan Uitslag: “We maken allemaal weleens mee dat we iets niet begrijpen. Maar dit geldt zeker voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en digitale vaardigheden. Eén op de zes inwoners is immers laaggeletterd. Dat kan grote persoonlijke gevolgen hebben. Met het Huh? Meldpunt willen we van onze inwoners leren hoe communicatie, vanuit de gemeente maar ook vanuit andere organisaties, makkelijker en beter kan.”

Meldpunt voor Onbegrijpelijke Zaken

Van maandag 22 tot vrijdag 26 april worden inwoners van Dalfsen uitgenodigd om ‘onbegrijpelijke zaken’ daadwerkelijk te melden bij een Huh? Meldpunt in de kernen van Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld. Basis van zo’n meldpunt zijn gele kliko’s. Deze zijn omgebouwd tot Meldpunt voor Onbegrijpelijke Zaken. Daar kunnen mensen hun Huh?-moment opschrijven en inleveren.
Daarnaast staan bij elk Meldpunt vrijwilligers die met iedereen in gesprek gaan: de Huh-supporters. Zij noteren en verzamelen de onbegrijpelijke zaken. Ze kijken naar wat de (persoonlijke) gevolgen hiervan kunnen zijn en naar wat er beter kan. Maar ze vragen ook naar goede voorbeelden.

Waar en wanneer

Het Meldpunt is op de volgende data en locaties geopend:
Maandag 22 april: gemeentehuis in Dalfsen, 10.00 – 14.00 uur
Dinsdag 23 april: Kroonplein in Lemelerveld, 10.00 – 14.00 uur
Donderdag 25 april: Kerkplein in Dalfsen, 09.00 – 13.00 uur
Donderdag 25 april: Kulturhus De Spil in Nieuwleusen, 16.00 – 20.00 uur

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency