Foto: Florian Dirkse.

Florian Dirkse over zeezeilreis in Stoomfabriek in Dalfsen

DALFSEN - Florian Dirkse, zeezeiler en milieubewuste aanpakker, komt op zaterdag 27 januari om 20.00 uur naar theater De Stoomfabriek in Dalfsen. Dirkse is co-founder van The Ocean Cleanup en The Green Miles heeft een inspirerend verhaal over het volgen van je droom en hoe deze waar te maken binnen je werkomgeving.

Dirkse vertelt over zijn avonturen die hij illustreert met veel beeldmateriaal en enkele professionele filmpjes. Kaarten á 21,50 euro zijn verkrijgbaar bij Primera Dalfsen en via de website: www.theaterdestoomfabriek.nl

Droom waarmaken

Veel mensen houden het bij dromen, Florian voert ze uit. Als student wilde hij een zeilreis van twee jaar om de wereld maken over de oceanen. Na moeizame jaren van voorbereiding, bracht die zeilreis langs diverse natuurprojecten bracht hem tot het inzicht dat het met het waterleven treurig is gesteld.

TV-documentaire

Dat leidde tot de achtdelige tv-documentaire ‘Zee, zout & zeilen’ en het boek ‘The Green Miles’. Dirkse zag het gigantische gevaar van de plasticsoep met eigen ogen en kreeg contact met Boyan Slat. Dit leidde tot een nieuwe roeping: het plasticvrij maken van rivieren. “Met een crowdfundingcampagne hebben we geld opgehaald voor een haalbaarheidsstudie.” De twee werkten samen om Slats plannen te verwezenlijken. Dirkse knapt ook een oud polyester zeilschip op, waarna hij er zeilreizen mee organiseert met zijn bedrijf Zeildromen. Met deze boot stelt hij een groot ecologisch probleem aan de orde: oude polyester boten kunnen niet worden verbrand of gerecycled. Hoe lossen we dit soort problemen op in onze bedreigde waterwereld is de vraag die hij zichzelf daarbij stelt.

Nieuwe droom

Inmiddels werkt Florian aan een nieuwe droom. Voor wie het milieu een warm hart toedraagt - en misschien wel meer voor wie daar juist geen goed beeld van heeft en er meer over te weten wil komen- zijn er nog heel veel andere schitterende avonturen te horen en te zien.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency