Foto: eerdere schoolkampioenen. Foto uit het archief.

Kwartfinale Nationale Voorleeswedstrijd in Trefkoele+ Dalfsen

DALFSEN - De Nationale Voorleeswedstrijd is een spannende leesbevorderingscampagne voor leerlingen in groep 7 en 8. Openbare Bibliotheek Dalfsen organiseert op woensdag 24 januari de kwartfinale in Trefkoele+.

De voorleeskampioenen van zestien basisscholen uit de gemeente Dalfsen strijden om een plaats in de regionale ronde in Trefkoele+ in Dalfsen. De schoolkampioenen van dit schooljaar zijn: Karlijn Roessink van Sprankel, Siem Wippert van De Regenboog en Nikai Tielenius Kruythoff van Heidepark, allen uit Lemelerveld. Annika Kuipers van de Cazemierschool in Oudleusen, Iris Meerveld van Sjaloom in Ankum, Elin van der Vechte van St. Cyriacus in Hoonhorst, Mara Hidding van De Polhaar, Lana Eilander van De Spiegel, Rowen Dijkstra van Het Avontuur en Sarah Hofsink De Vuursteen, alle vier uit Dalfsen. Isa Boerkamp van De Tweemaster, Jasmijn Meijer van De Meele, Julia Nijkamp van De Planthof, Tessa Fijlstra van De Zaaier, Jildou Prins van Het Kompas en Maarten Trouwborst van De Wegwijzer, alle zes uit Nieuwleusen.

Voorrondes

Deze leerlingen uit groep 7 en 8 kwamen bij de voorrondes op hun school als beste voorlezer uit de bus. De twee winnaars gaan door naar regionale ronde op dinsdag 5 maart in het Kulturhus in Holten. Daarna volgt de provinciale ronde. Tot slot treffen de voorleeskampioenen van alle provincies elkaar in Utrecht voor de Landelijke Finale.
De jury bestaat uit Ingrid Kappert (teamleider bij Kentalis), Janny de Groot, (voorlezer Boekstart) en Erika de Weerd (coördinator Leven Lang Leren). Tijdens de pauzes is er een opdracht voor alle supporters.

Landelijke wedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een landelijke wedstrijd die georganiseerd wordt in het kader van de jaarlijkse Nationale Voorleesdag. Via een systeem van lokale, regionale en provinciale voorronden zullen uiteindelijk de winnaars uit alle provincies elkaar treffen tijdens de landelijke finale in mei in Utrecht. De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met stichting CPNB en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency