Foto: het Hexagon Ensemble. Foto: Wout van den Berg.

Hexagon ensemble speelt concert 'Panorama Beethoven' in Reestkerk

BALKBRUG - Stichting Kamermuziek Oud-Avereest organiseert een concert met als titel 'Panorama Beethoven' door het Hexagon Ensemble. Dat gebeurt op zondag 21 januari om 15.00 uur in De Reestkerk in Oud-Avereest.

De vele gezichten van Beethoven: lyrische hartenkreten, de viering van de heilige natuur, heerlijke melodieën, flitsende blazersmuziek, romantische pianoklanken – een breed palet aan uitdrukkingen kenmerkt zijn rijke voorstellingsvermogen. Een kaartje kost 20 euro en is te koop via de website: http://www.skoaconcerten.nl

Hexagon Ensemble

Het Ensemble bestaat uit Wout van den Berg (fluit), Bram Kreeftmeijer (hobo), Arno van Houtert (klarinet), Christiaan Boers (hoorn), Marieke Stordiau (fagot) en Frank Peters (piano). Zij maken uitgesproken keuzes uit klassiek, twintigste-eeuws en hedendaags repertoire voor blazers en piano. Ze stellen er verrassende programma’s mee samen waarin ze traditie en vernieuwing aaneenrijgen én ze laten eigen(tijdse) arrangementen maken voor dit concert door Micha Hamel. Hun eigenzinnigheid en veelzijdigheid gaan hand in hand met de gedrevenheid om artistieke grenzen te verkennen en op te rekken.

Inhoud programma

Het 'Panorama Beethoven' behelst Beethovens werken aangevuld met muziek van bewonderaar Schubert, leerling Reicha en navolger Strauss. Lyrische hartenkreten, de viering van de heilige natuur, heerlijke melodieën, flitsende blazersmuziek, romantische pianoklanken – een breed palet aan uitdrukkingen kenmerkt dit heerlijke concert. Het Ensemble verzorgt sinds 1991 vele succesvolle optredens, onder meer in het Concertgebouw in Amsterdam, De Doelen in Rotterdam, Wigmore Hall in Londen, Parijs, Straatsburg en onder meer het Festival van Vlaanderen. Ook maakte het Hexagon Ensemble een tournee naar de Verenigde Staten, waar naast concerten ook masterclasses gegeven werden. Beluisteren kan via deze link: https://youtu.be/MZI8Wiim4p8?si=8lbH7AX5N2gmUUbH

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency