Foto: Flash Nieuwleusen Dames 1

Flash Nieuwleusen neemt revanche tegen Sneek dames 3

NIEUWLEUSEN - Volleybalvereniging Flash Nieuwleusen Dames 1 speelde een thuiswedstrijd tegen Sneek. Aan het begin van het seizoen verloor Flash met 3-1 in Sneek, van de jonge ploeg met lange meiden.

Eerste set

Met Henk van Lenthe aan het roer, begon de eerste set met passer-lopers Manouk Schoemaker en Mireille Huzen, middens Manon van Blanken en Sabine van den Berg, spelverdeler Eva Rosa Fieten, diagonaal Marit van der Woude en last but not least libero Korien Hovenga. Flash begon sterk aan de wedstrijd en de sfeer in en rond het veld was goed, met veel zangkunsten. Flash speelde stabiel en dat resulteerde in een setwinst van 25-18.

Tweede set

Dezelfde opstelling; met een sterke servicedruk door Flash, nam Nieuwleusen al snel een grote voorsprong op het team uit Sneek. Halverwege de set kwamen Maaike van Dijk en Melanie Mijnheer in het veld voor Eva Rosa Fieten en Marit van der Woude. Dit pakte goed uit en de voorsprong voor Flash werd alleen maar groter. Bij de terug wissel kwam er wat onrust en kreeg Sneek met een goede service weer wat grip op set nummer 2. Flash moest er nog even aan trekken, maar won de set met 25-21.

Set drie

Altijd lastig. De teams liepen gelijk op in vrijwel de gehele set. Halverwege de set kwamen Maaike van Dijk en Lisa Bollemaat in het veld. Flash vocht voor elk punt. De rally’s werden steeds langer en spannender, maar Sneek trok uiteindelijk aan het langste eind: 25-27.

Set vier

De laatste set moest gepakt worden om vier punten op de ranglijst bij te schrijven. Susan Vasse kwam in het veld voor Manon van Blanken. Verder bleef het team staan zoals ze was geëindigd in de derde set. Flash liep aan het begin ietsje op Sneek dames 3 uit. Bij een stand van 12-10 zorgde een lange servicereeks voor Nieuwleusen dat de set uiteindelijk met 25-12 naar Flash ging en de wedstrijd daarmee netjes met een 3-1 winst werd afgesloten.

Tweede plaats

Flash staat na deze winst nog steeds vast op plek 2 op de ranglijst. Concurrent Volco uit Ommen heeft wat puntjes laten liggen waardoor Flash nu 14 punten voorloopt op de huidige nummer 3 van de lijst. Plek 1 wordt al sinds het begin van het seizoen opgevuld door D.B.S. Balk dames 1 en het zal erg lastig worden om het verschil van 13 punten met hen in te halen. Toch gaat Flash volgende week laten zien wat ze waard zijn. Flash speelt weer thuis en hoopt op veel aanhang die aan komt moedigen in deze hoogstwaarschijnlijk spannende wedstrijd. De Spil, zaterdag 7 maart om 16.00 uur.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency