Foto: Dames 1 Flash Nieuwleusen.

Flash Nieuwleusen dames 1 houdt vijf punten thuis

NIEUWLEUSEN - Dames 1 van Flash uit Nieuwleusen trad voor het eerst aan onder coach Henk van Lenthe tegen Dalen Dames 1. Voordat de wedstrijd startte, werden er eerst nog een aantal kampioenen gehuldigd.

Eerste set

De eerste set stonden Eva Rosa Fieten, Manouk Schoemaker, Mireille Huzen, Marit van der Woude, Manon van Blanken, Sabine van den Berg en als libero Korien Hovenga in het veld. Nieuwleusen begon sterk en ze hadden al snel een voorsprong. Bij een stand van 17-9 voor Flash vroeg de coach van Dalen een time-out aan. Dalen kwam hierdoor weer wat meer in de wedstrijd en kroop langzaam dichterbij. Bij een stand van 22-17 voor Flash kwam er een dubbele wissel. Melanie Mijnheer en Maaike van Dijk kwamen in het veld. De eerst set won Flash overtuigend met 25-19.

Tweede set

De tweede set was de opstelling hetzelfde. Bij een stand van 10-8 kwam Lisa Bollemaat in het veld. Flash maakte veel servicefouten, maar bleef toch op voorsprong. Aan het einde van de set, werd het toch nog spannend. Bij een stand van 23-22 vroeg de coach van Nieuwleusen een time-out aan. Dit pakte goed uit en Nieuwleusen haalde de set binnen met een stand van 25-23.

Derde set

De beruchte derde set begon. Weer pakte Flash een kleine voorsprong. Bij een stand van 10-7 kwam Maaike van Dijk weer binnen de lijnen. Nieuwleusen kon de voorsprong iets verder uitbreiden en bij een stand van 13-8 vroeg de coach van Dalen een time-out aan. Maar Nieuwleusen bleef scherp en hield de voorsprong vast. Bij een stand van 21-17 kwam Suzan Vasse het team versterken. De dames uit Nieuwleusen gaven de set niet meer uit handen en wonnen met 25-18.

Vierde set

Melanie Mijnheer kwam weer in het veld om de ballen te verdelen. In deze set had Nieuwleusen weer een voorsprong, maar die hielden ze niet vast. De vierde set werd erg spannend en ging gelijk op. Bij een stand van 15-14 vroeg Nieuwleusen een time-out aan. Bij een stand van 18-18 kwam Mireille het veld weer in. Het bleef spannend en het werd 24-24 gelijk. Nieuwleusen pakte een puntje erbij en kwam hiermee op matchpoint. De coach van Dalen wilde daar nog wat aan doen en vroeg een time-out aan. Nieuwleusen maakte de wedstrijd alsnog af en boekte een 4-0 overwinning.

Vijfde set

Dit zijn vijf belangrijke punten voor de dames uit Nieuwleusen. Volgende week, 1 februari, staat er een derby op het programma. De dames reizen af naar Ommen. Zij staan op dit moment op een derde plek op de ranglijst. Flash Nieuwleusen heeft alle aanmoediging nodig. De wedstrijd gaat om 18.30 uur van start in de Carrousel.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency