Flash dames 1 Nieuwleusen komt net tekort tegen Tjoba

NIEUWLEUSEN - Flash dames 1 uit Nieuwleusen reisde zaterdag af naar BBQ Time Tjoba dames 1 in Klazienaveen, na een spannende strijd namen ze geen punten mee terug.

De dames uit Klazienaveen stonden op de ranglijst iets hoger als Flash. Omdat Manon van Blanken een blessure heeft opgelopen, kwam Lotte Nooijen dames 1 versterken. Iris Kooiker was ook geblesseerd en kon niet spelen.

Eerste set

Flash dames 1 startte met de volgende opstelling: Myrthe Schuurman als spelverdeler, Lisa Bollemaat en Judith Boonen op de passer-loperposities, Joanne Kooiker en Sabine Schuurman op de midposities, Marit van der Woude als diagonaal en als libero Ingrid Baas. Nieuwleusen kwam goed uit de startblokken en had een kleine voorsprong te pakken. Als gauw kwam Tjoba terug en met een stand van 12-13 voor Nieuwleusen vroeg de coach Gerry Smit-de Vries met assistent-coach René Wirtz een time-out aan. Flash bleef vechten voor elke bal. Aan het einde van de set werd Mireille Huzen het veld in gewisseld voor Judith. Ook kwam er nogmaals een time-out vanuit de kant van Flash. Helaas kreeg Nieuwleusen de services van Tjoba niet voldoende onder controle en verloren zij de set met 16-25.

Tweede set

De tweede set begon Nieuwleusen met de opstelling zoals in de eerste. De dames uit Nieuwleusen probeerden de druk wat meer op te voeren. Er werd hoog op de handen aangevallen door Judith Boonen, dit zorgde voor mooie punten bij Nieuwleusen. Bij een stand van 8-7 vroeg Nieuwleusen een time-out aan. De meiden kregen wat adviezen mee om ook het tactische spel wat meer te benutten. Mireille Huzen kwam opnieuw in het veld om de passlijn te versterken. Daarnaast scoorden zij een aantal mooie tactische ballen. Het lukte de Nieuwleusenaren niet om deze set naar zich toe te trekken. Tjoba won ook deze set, met een stand van 25-18.

Derde set

Om punten mee naar Nieuwleusen te nemen, moest Flash dames 1 nu hard aan de bak. Er werd fanatiek gespeeld en spelverdeler Myrthe Schuurman haalde veel ballen zodat Marit van der Woude goed kon aanvallen. De voorsprong werd verder uitgebreid met een servicereeks van Sabine Schuurman. Tjoba kwam meer onder druk te staan en de coach van Klazienaveen vroeg een time-out aan. Flash gunde de dames van Tjoba geen ruimte en won de set overtuigend met een stand van 15-25.

Vierde set

De vierde set werd gestart met dezelfde opstelling als de eerste twee sets. Wel waren de dames er nu meer op gebrand om deze set ook naar zich toe te trekken, om er een spannende vijfde set uit te halen. Deze set ging gelijk op. De omloopballen van Joanne Kooiker zorgden ervoor dat er veel punten voor Nieuwleusen op het scorebord kwamen. Daarnaast zorgden Lisa Bollemaat en Ingrid Baas voor goede verdedigende acties. Uiteindelijk trok Nieuwleusen aan het langste eind en haalden deze set binnen met een stand van 24-26.

Vijfde set

De vijfde set, erop of eronder. Mireille Huzen kwam in het veld voor Lisa Bollemaat. In het begin van deze set keek Nieuwleusen tegen een kleine achterstand aan. Er kwam een time-out en dit zorgde ervoor dat Flash op een voorsprong kwam. Ook kwam er een time-out aan de kant van Tjoba. Dit zorgde ervoor dat de dames uit Klazienaveen beter gingen spelen.
Er is hard gestreden maar helaas kwamen de meiden uit Nieuwleusen net te kort tegen Tjoba. Zij wonnen deze set met 15-13.

Volgende wedstrijd

Zaterdag 19 november speelt Flash Nieuwleusen dames 1 thuis tegen Sudosa-Desto dames 4. De wedstrijd zal om 17.00 uur van start gaan in De Spil. Publiek is uiteraard van harte welkom.