Foto: De vier padelbanen komen direct naast sportcentrum Optisport aan de Haersolteweg.

Eigenaren recreatiewoningen Buitenplaats Gerner tegen komst padelbanen

DALFSEN – De eigenaren van ongeveer 140 recreatiewoningen op Buitenplaats Gerner zijn tegen de komst van vier padelbanen direct naast sportcentrum Optisport aan de Haersolteweg.

De gemeente Dalfsen heeft voor de padelbanen in september vorig jaar al een omgevingsvergunning verleend. De eigenaren en de exploitant van de glamping en groepsaccommodatie op Buitenplaats Gerner hebben bezwaar gemaakt omdat ze geluids- en lichtoverlast verwachten. Meerdere recreatiewoningen liggen op minder dan 50 meter van de nog aan te leggen banen. Volgens een adviesbureau, dat vereniging van eigenaren heeft ingeschakeld, moeten de bewoners  rekening houden met een ernstige overschrijding van de richtwaarden voor geluid.

Oosterdalfsen-Noord

Verder wijzen de bezwaarmakers erop dat ook toekomstige bewoners van de nieuwe woonwijk Oosterdalfsen-Noord geluidshinder gaan ondervinden. Een deel van de te bouwen woningen ligt binnen een straal van ongeveer honderd tot honderdtwintig meter, terwijl de Nederlandse Stichting Geluidshinder adviseert om een veilige afstand van 200 meter aan te houden.

Sportpark

De eigenaren juichen de aanleg van vier padelbanen door tennisclub DLTC Gerner op sportpark Gerner juist wel toe. Deze banen voorzien volgens hen in voldoende mate in de behoefte van Dalfsenaren maar ook van gasten van bijvoorbeeld Buitenplaats Gerner om deze snel groeiende bal- en racketsport te beoefenen. ´Deze plek zorgt vermoedelijk niet voor geluidshinder naar de omgeving´, zo schrijven de eigenaren in een brief aan de Dalfser gemeenteraad.

Verwachtingsvol

Inmiddels zijn de indieners van de  bezwaren gehoord door de gemeentelijke adviescommissie voor bezwaarschriften. Deze commissie heeft het college van Burgemeester en Wethouders begin maart geadviseerd om de bezwaren op grond van de Wet Natuurbescherming gegrond te verklaren. De overige bezwaren zijn volgens de commissie ongegrond. De eigenaren kijken nu verwachtingsvol uit naar het nog te nemen collegebesluit. In elk geval is duidelijk dat er nog aanvullend onderzoek nodig is naar beschermde plant- en diersoorten. Als blijkt dat er beschermde soorten aanwezig zijn en als daarvoor toch een ontheffing nodig is dan gaat de provincie Overijssel daarover.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency