Foto: Leon Stolte 134. Foto JTS Fotografie.

Leon Stolte niet tevreden over eerste race van het seizoen

NIEUWLEUSEN - Het afgelopen weekend reed Leon Stolte zijn eerste IDC race op een motor van het Pearl Gebben racing team. Tijdens één van de trainingssessies op vrijdag crashte Leon, waardoor hij een paar sessies moest missen.

Gelukkig kon hij op het laatst nog wel weer een aantal ronden rijden om ritme op te doen en gevoel met de motor te krijgen voor de race van zaterdag.

De kwalificatie op zaterdag leverde een voor hem teleurstellende tiende plaats op. De race begon goed voor Stolte, hij lag zelfs even op de vijfde positie. Op het eind moest hij een paar plaatsen inleveren en finishte na tien ronden op de achtste plaats.  

Moeizaam

“Ik heb  een moeizaam weekend achter de rug, vrijdag niet te veel meters gemaakt, door een foutje een kleine crash gemaakt. We hebben voor de race nog een besluit genomen om wat aanpassingen te doen, die wel positief uitpakten. Er zit veel meer in dan dat we dit weekend hebben laten zien. Die tijden moeten gewoon onderuit.” De volgende race is op zaterdag 29 april.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency