Foto: Thijs Westenbrink nr. 24. Foto JTS Fotografie.

Thijs Westenbrink tevreden ondanks technisch probleem

NIEUWLEUSEN - Zaterdag reed Thijs Westenbrink zijn eerste race op de Yamaha R6 voor Start racing. Vanwege zijn goede tijden tijdens de trainingsdriedaagse op Valencia was er besloten hem direct in te schrijven voor de Supercup in plaats van de Procup.

De trainingen op vrijdag begonnen op een natte baan. Thijs liet zien ook onder deze omstandigheden uit de voeten te kunnen. De baan werd steeds droger en de rondetijden gingen steeds iets omlaag. Zaterdag in de eerste kwalificatie zette hij de beste tijd in de laatste ronde op de klok 1.50.838. In de tweede kwalificatie ging het met 1.50.463 iets sneller. Het had misschien nog sneller gekund als Thijs in de Ramshoek in de Ramshoek niet naast de baan was gegaan. Hierdoor kwalificeerde hij zich als 18e.

Technisch probleem

Halverwege de race was Thijs een paar plaatsen opgeschoven, maar moest hij even later de motor aan de kant zetten vanwege een technisch probleem. Ondanks dat keken coureur en team terug op een weekend met veel progressie   

“Het was wennen voor het eerste keer racen op de R6. Iedere training steeds verbeterd, seconden eraf. Het begon vrijdag met een natte baan.  Een natte baan was wel wennen heel anders dan op een R3, maar wel een goed gevoel opgebouwd in de regen. “In de race goed gestart en een paar plekjes gewonnen. Halverwege de race merkte ik dat de schakelpook afgebroken was en dat was jammer. Goede rondetijden en veel geleerd op de nieuwe motor”.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency