Henk Schra vertelt in VerhalenCafé over schaatsen en skeeleren

NIEUWLEUSEN – Henk Schra is woensdagavond 19 april te gast in het VerhalenCafé Nieuwleusen in Kulturhus De Spil. Hij neemt de bezoekers mee in de wereld van de schaats- en skeelersport. Het VerhalenCafé opent om 19.30 uur de deuren en Henk Schra doet van 20 tot 22 uur zijn verhaal, onderbroken door een korte pauze.

Schra is geboren en getogen in Staphorst en woont in Nieuwleusen. Zelf beoefende Schra jarenlang de schaats- en skeelersport waarbij zijn voorkeur ging naar de langere afstanden.

Marathon

Hij heeft veel marathonwedstrijden gereden in de tijd dat ook Dries van Wijhe en de gebroeders Ruitenberg op het ijs stonden. Als bouwvakker maakte hij al snel de switch naar eigenaar van een schaats- en skeeler speciaalzaak in Oldebroek. In de loop der jaren werd Stouwdam sport een begrip onder de schaatsers en skeeleraars. Sinds de verhuizing naar Wezep zijn daar ook racefietsen en mountainbikes aan toegevoegd. 

Reggeborgh

Vijf jaar geleden werd Schra benaderd door Gerard van Velde om teammanager te worden van zijn schaatsteam dat verder ging onder de naam Reggeborgh. Vanaf die tijd is het schaatsteam gegroeid van zes naar ruim 25 langebaan schaatsers en 6 marathonschaatsers,  heeft het team veel topschaatsers onder de hoede zoals Patrick Roest, Femke Kok, Kjeld Nuis en Stefan Westenbroek uit Ommen. Als teammanager heeft hij de schaatsers van zijn team vele medailles zien winnen op ijsbanen over de hele wereld.

Toekomst

Het belooft een boeiende avond te worden voor iedereen die geïnteresseerd is in schaatsen, skeeleren en fietsen. Veel leuke verhalen van iemand die de sport door en door kent en er voor moet zorgen dat binnen het team alles op rolletjes verloopt.

Is er nog toekomst voor de schaatssport in Nederland, nu er steeds minder ijs is in de winters en wat moet er gebeuren om het inline skaten, zoals skeeleren tegenwoordig heet, weer populair te maken. Natuurlijk ontbreekt een professioneel schaatspak deze avond ook niet en is ook de werking van de klapschaats te zien. 

Aanmelden

De entree is gratis, maar de organisatie wil wel graag weten hoeveel stoelen er ongeveer klaar moeten staan. Aanmelden kan via het aangemaakte evenement over de komst van Henk Schra naar het VerhalenCafé op de facebookpagina van Kulturhus De Spil of via: [email protected].

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency