Eerste zege voor S.V. Nieuwleusen in jonge competitie

NIEUWLEUSEN - S.V. Nieuwleusen speelde zaterdag de vierde wedstrijd in deze nog jonge competitie. Uit bij S.C. Elim won de ploeg van Jeroen Elzinga verdiend en overtuigend met 1-6.

De wedstrijd in Elim begon ruim 25 minuten te laat, aangezien het kalk op de lijnen in Drenthe nagenoeg onzichtbaar was. Na een spoedklus door de lokale lijnentrekkers, ging de wedstrijd op een nat en grijs sportpark tegen drieën toch eindelijk van start. Met Kris Tinholt voor de geblesseerde Roy Bollemaat, begon S.V. Nieuwleusen verder in haar vertrouwde formatie. De wedstrijd begon enigszins aarzelend van beide kanten, maar al snel trokken de Nieuwleusenaren het initiatief naar zich toe. De dominantie van de gasten resulteerde al snel in de 0-1 voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Randy Vink, zette Reinier Meijerink voor het eerst in deze competitie een voorsprong voor Nieuwleusen op de borden. Enkele minuten later konden de meegereisde supporters juichen voor de 0-2. Thomas Koops onderschepte de bal, draaide zich vrij en liet van ruim twintig meter keeper Lunenborg kansloos. Elim probeerde ondertussen wat terug te doen, maar Tim Hoogenkamp bleek weer een betrouwbare sluitpost. In de 24e minuut leek de wedstrijd definitief beslist. Na een voorzet van Thomas Koops rondde Bas Evenboer beheerst af. De frustraties bij de thuisploeg namen toe, zodat de goed leidende scheidsrechter Braaksma een aantal gele kaarten uitdeelde. Dat de ruststand ‘maar’ 0-3 was, kwam door wat onnauwkeurigheid bij de ploeg uit Nieuwleusen, maar ook aan het twijfelachtige optreden van de vlaggenist uit Elim.

Na rust

Na rust drong Elim nog even aan en ging op zoek naar de 1-3. De goal viel echter aan de andere kant. In de 58e minuut maakte Randy Vink de 0-4. Trainer Elzinga bracht met nog zo’n half uur op de klok Sander Bollemaat en Jille Brinksma binnen de lijnen. Jille maakte vrij snel de 0-5 door doelman Lunenborg keurig te omspelen en de bal in het inmiddels lege doel te schuiven. Ook Tom Huizingh maakte zijn opwachting. Hij verving de zaterdag weer uitstekend spelende Tom Vasse. Het spel van Nieuwleusen werd wat slordig en leverde uiteindelijk de eretreffer op voor de thuisploeg: Koekoek maakte de 1-5. Het slotakkoord was voor Thomas Koops die na een prachtige actie de bal via onderkant lat binnenschoot. Na aantal wedstrijden waarin Nieuwleusen zichzelf te kort deed, pakte het zaterdag dan wel de verdiende overwinning en nam de drie punten mee naar huis.

Volgende wedstrijd

Zaterdag 22 oktober speelt S.V. Nieuwleusen de eerste knock-out ronde voor de beker. In en tegen Hattem wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Opstelling S.V. Nieuwleusen

Doel: Tim Hoogenkamp Verdediging: Niels Koets (85e Sander Lefers), Kris Tinholt, Saake Malenstein, Leon de Raad (85e Roy in ‘t Veld) Middenveld: Thom Koops, Ruben Brinkman (60e Sander Bollemaat), Reinier Meijerink, Tom Vasse (72e Tom Vasse) Aanval: Randy Vink (60e Jille Brinksma) en Bas Evenboer