Eerste winst voor d’Ommerdieck Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Het eerste team van korfbalvereniging d’Ommerdieck speelde zaterdag tegen Dindoa 7 uit Ermelo. Dindoa staat onderaan en d’Ommerdieck op de zesde plaats.

Door het ontbreken van Esther van Dijken en Astrid Aalbers, stonden Femke Rijkeboer en Carlijn Haan in de basis. In de aanval stonden Gerja Eykenaar, Nienke Rijkeboer, Martin Alteveer en Jasper Ekkelenkamp. In de verdediging Femke Rijkeboer, Carlijn Haan, Jasper Batterink en Stefan van Veldhuizen.

Gerja Eykenaar maakte de openingstreffer, na twee minuten gevolgd door het tegendoelpunt van Dindoa. Daarna liep d’Ommerdieck steeds verder uit en de ruststand was 8-4.

In de tweede helft kwam Astrid Aalbers in het veld voor Carlijn Haan. Dindoa begon na rust met een hoog tempo en kwam terug tot 9-7. Maar d’Ommerdieck bleef goed combineren en kansen afmaken. De eindstand was 16-9.

Doelpuntenmakers : Gerja Eykenaar 4x, Stefan van Veldhuizen 4x, Nienke Rijkeboer 2x,Martin Alteveer 2x, Jasper Batterink 2x, Astrid Aalbers en Femke Rijkeboer beiden 1x.

Zaterdag 25 januari speelt d’Ommerdieck in Zwolle tegen koploper Oranje Zwart 4.aanvang 17.25 uur.