Foto: de aftrap van Rondje van Dalfsen tijdens Proef Dalfsen. Archief Marcel van Saltbommel.

Eerste indruk toekomstvisie uit Rondje van Dalfsen

DALFSEN - Hoe ziet de gemeente Dalfsen er over tien jaar uit? Dat was het gespreksonderwerp tijdens het ‘Rondje van Dalfsen’ dat afgelopen jaar werd gemaakt.

Raadsleden, de burgemeester, collegeleden en ambtenaren trokken met een mobiel café en thema bijeenkomsten de kernen in om met inwoners in gesprek te gaan over die toekomst. Vraag daarbij was: “Wat vind jij belangrijk voor Dalfsen?” Deze bouwstenen zijn gebruikt voor het schrijven van de toekomstvisie. De gemeente geeft belangstellenden alvast de gelegenheid om een ‘sneak preview’ te nemen, van zaterdag 18 januari tot en met donderdag 23 januari op www.dalfseningesprek.nl

Bouwstenen toekomstvisie

De bouwstenen voor de nieuwe toekomstvisie zijn in verschillende stappen verzameld. Uit de reacties bij het mobiele café zijn thema’s verzameld die vervolgens zijn besproken bij de thema bijeenkomsten SamenLeven, SamenWerken en SamenWonen. Op die avonden is gesproken over bijvoorbeeld sociale samenhang, vrijwilligerswerk, vergrijzing, duurzaamheid, mobiliteit, woonvormen en de samenwerking met elkaar en de gemeente. In alle gesprekken viel op dat de grootste kracht van Dalfsen zit in de onderlinge verbondenheid van de gemeenschap.

Eerste indruk

De opgehaalde informatie is gebruikt voor het schrijven van de toekomstvisie van de gemeente Dalfsen. Vele Dalfsenaren hebben een bijdrage gegeven, daarom wil de gemeente ook graag iedereen een vooruitblik geven op de nieuwe toekomstvisie. Neem een kijkje op www.dalfseningesprek.nl en laat een berichtje achter. De gemeente hoort graag welk gevoel de toekomstvisie mensen geeft. Met de visie wordt richting gegeven aan de Dalfser gemeenschap en de onderlinge verbinding. De gemeente wil dit jaar en daarna met inwoners en ondernemers in gesprek blijven over de verdere invulling. Denk daarbij aan de omgevingsvisie die nader wordt ingevuld en inhoudelijk zal gaan over de inrichting van onze leefomgeving.

Volgende stappen

Voor nu eerst de grote lijn naar de toekomst. De reacties geven een beeld van hoe de toekomstvisie ervaren wordt. Mogelijk passen we naar aanleiding daarvan nog wat aan. Eind januari gaat de toekomstvisie naar het college, waarna in maart de gemeenteraad er een besluit overneemt. 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency