Foto: Edward Groot Lipman (links) samen met Mike Niens, bestuurslid Voetbalzaken van VV Hoonhorst.

Edward Groot Lipman nieuwe hoofdtrainer VV Hoonhorst

HOONHORST - Edward Groot Lipman (55) wordt het komende seizoen de nieuwe hoofdtrainer van de voetbalvereniging Hoonhorst.

De “jonge” ambitieuze trainer uit Biddinghuizen is jong van geest en heeft een frisse kijk op (aanvallend) voetbal en is enorm gedreven om het maximale uit iedere spelersgroep te halen. “Met behulp van een beetje van de KNVB, een beetje van Cruijff en een beetje van mijzelf”, aldus Edward zelf.

Juiste persoon

“Het bestuur van VV Hoonhorst denkt met Edward de juiste persoon binnen te halen om samen met de hoofd jeugdopleidingen een goede verbinding te bewerkstelligen tussen jeugd en senioren”, aldus Mike Niens, bestuurslid Voetbalzaken van VV Hoonhorst. De nieuwe trainer heeft zelf 12 jaar in BAS 1 (Biddinghuizen) gevoetbald en heeft vervolgens een uitstap gemaakt naar ZAC uit Zwolle. Hij begint aan zijn eerst klus als hoofdtrainer. Momenteel is hij trainer van CSV’28 uit Zwolle JO19-1 en JO-23. Hiervoor heeft hij JO17-1 en voornamelijk bovenbouw jeugdteams bij BAS onder zijn hoede gehad. Met het hoofdtrainerschap volgt hij Zwollenaar Patrick Wijsman op die na 3 jaar afscheid neemt van VV Hoonhorst. Wijsman heeft dit voorjaar de uitdagende taak er alles aan te doen om VV Hoonhorst te behouden voor de 4e klasse.

Oefenwedstrijden

Hoonhorst oefende ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft tegen drie ploegen uit de 5e klasse (Oost).  Alle drie de wedstrijden tegen Vilsteren, SV Zwolle en VV Emst werden in winst omgezet. Ondanks dat de uitslagen naar behoren zijn, zal het team van Patrick Wijsman aan de bak moeten om zicht te houden op handhaving in de 4e klasse. Momenteel staat het op de elfde en laatste plaats. Eén ploeg degradeert rechtstreeks en de 3 plaatsen daarboven moeten strijden om handhaving via nacompetitie. Voor het team is het noodzaak om bij de hervatting van de competitie volgende week zondag uit bij Sallandia in Deventer (14.00 uur)  direct resultaat te boeken.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency