Foto: Noah Dijkman.

Dubbel goud voor turner Noah Dijkman uit Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Noah Dijkman (12) uit Nieuwleusen heeft afgelopen weekend tijdens de bondskampioenschappen turnen heren maar liefst twee keer een gouden medaille gewonnen.

Op zondag streden de beste zes jongens van NL op ieder toestel afzonderlijk van elkaar om de podiumplaatsen. Tijdens de drie toestelfinales in de eerste divisie, waarvoor Noah zich had geplaatst heeft hij met een strakke vloer- en brugoefening de eerste plaats bemachtigd. Op sprong werd hij vierde. Tijdens de meerkampfinale op zaterdag behaalde Noah, die voor het eerste jaar in de keuze-oefenstof turnt, een knappe 8e plaats in een sterk deelnemersveld van 22 turners. Noah komt uit voor turnvereniging RKDOS in Kampen waar hij vijf jaar geleden begon met turnen. Noah zit in het turnprogramma van het CSE Zwolle waar hij zijn school en sport kan combineren.

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency